Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Hva kan vanlige folk lære av toppatleter?

Professor Stephen Seiler var nylig gjest i podcasten «Feel Better Live More», som er en av Europas mest populære podcaster om trening og helse.   

Bildet viser professor Stephen Seiler i et podcaststudio.
Professor Stephen Seiler gjestet podcasten "Feel Better Live More" i starten av februar. Foto: youtube.com/@DrChatterjeeRangan

Podcasten er drevet av doktor Rangen Chatterjee, en velkjent lege i Storbritannia. Han når en og en halv million lyttere hver uke, og Seiler var invitert for å snakke om hva folk flest kan lære av hvordan toppatleter trener.

– De trener så mye mer enn vanlige folk, så deres resultater er også hinsides det vanlige folk kan oppnå. Men fordi de trener så mye mer, og har så konkrete mål og utvikling over tid, så må de finne ut hvordan de lager en bærekraftig livsstil som gjør det mulig å oppnå sine mål og holde seg friske. Det er jo det vi alle ønsker å få til, sier Seiler i podcasten.

Seiler er professor ved UiAs Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving, og har forsket på eliteutøvere gjennom mange år. I podcasten er de innom mange forskjellige temaer, slik som 80:20 regelen for trening, stress, utbrenthet og Seilers grønt, gult og rødt-system for å måle treningsintensitet.

Episoden har allerede over 50.000 avspillinger, og kan ses nedenfor.