0
Hopp til hovedinnhold

Husk kortet!

Kjøp av kaffe på kaffeautomatene i Kafé Kampus er kjapt og effektivt. Kanskje litt for kjapt for noen.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bjørg Christin Straumsnes i Kafe Kampus på Campus Kristiansand med noe av fangsten fra kaffeautomatene i bakgrunnen.

Bjørg Christin Straumsnes i Kafe Kampus på Campus Kristiansand med noe av fangsten fra kaffeautomatene i bakgrunnen.

Mange har det veldig travelt når de skal kjøpe en kopp kaffe i Kafé Kampus. Og systemet er lagt opp til at det skal gå kjapt og effektivt: Man tager et pappkrus (helst bør man kjøpe en miljøvennlig thermokopp), stikker inn et bankkort i automaten – og vips er man en kopp rykende kaffe rikere.

Her burde historien om de effektive kaffemaskinene i Kafe Kampus egentlig slutte, men den har minst to kapitler til som skaper både latter og hodebry for de hyggelige kantinedamene: Mange gjester er så overlykkelige over at de får en kopp rykende varm kaffe, at de løper videre uten å tenke seg om.

Akkurat det gjør svært mange travle unge mennesker i Kafe Kampus nå.

Men det er bare det at da overser de en liten ting: Bankkortet i automaten! Den formelig suger til seg kort. På en god dag kan kantinepersonalet sitte igjen med et tyvetalls kort. Noen av de travleste studentene har tre-fire kort liggende for avhenting ved kantinedisken!

Historien har også et tredje kapittel: Bare i september registrerte kaffeautomatene i kantina i Kristiansand 10.827 kopper betalt med bankkort. Dette er rekord og et veldig høyt antall kopper. Så selv om bunken med bankkort ser stor ut, utgjør antall gjenglemte kort en liten prosentandel av antall solgte kopper kaffe. 10.827 kopper delt på 22 salgsdager blir forøvrig 492 kopper pr dag.

Denne historien har også en moral: Alle bør ta seg tid til å sjekke kortautomaten før de haster videre.

Man kommer fremdeles langt med kort – såfremt man har et...

Tekst og foto: Olav Breen