Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Holbergforelesningene 2014: Jürgen Kocka

I forbindelse med Holbergprisens 10-års jubileum kommer historikeren Jürgen Kocka til UiA mandag 5. mai.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tema for gjesteforelseningen er:
"European integration and its present crisis, a historical perspective"

Tid: Mandag 5. mai, kl. 10.30-12.15
Sted: B1 006, Campus Kristiansand

Jürgen Kocka er historiker med fokus på dagens Tyskland og Europa. Han er blant annet kjent for sitt bidrag til etableringen av sosialhistorie som nytt paradigme innen tysk historieskrivning. Han har særlig vært opptatt av å analysere sosiale prosesser i tilknytning til moderniseringen og industrialiseringen av det moderne Europa, hovedsakelig gjennom analyser av store, kapitalistiske industriselskaper som for eksempel Siemens.

I Jürgen Kockas senere forskning har dannelsen av klasser og sivilsamfunn stått mer sentralt og vært utgangspunkt for hans senere arbeid angående kapitalismens utvikling.

Fra 1973 til 2009 underviste han i historie ved Universitetet i Bielefeld og Det frie Universitetet i Berlin. For tiden er han gjesteprofessor ved University of California, Los Angeles og seniorforsker ved International Research Center re:work ved Humboldtuniversitet i Berlin.

Holbergforelesningene er en nasjonal forelesningsserie i forbindelse med Holbergprisens 10-års jubileum. Tidligere Holbergprisvinnere vil i 2014 holde gjesteforelesninger ved universitet over hele landet. Forelesningene er åpne for alle interesserte.

For mer informasjon se holbergprisen.no
Twitter: #holberg14