Høysesong for oppgaveforslag på Kompetansetorget

Universitetet i Agder har i år relansert nettstedet Kompetansetorget – portalen hvor arbeidsliv og studenter møtes. Nå er studentene klare for oppgaveforslag.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Øivind Eskedal, Erna Synnøve Kjensjord og Charlotte Nilsen Fossli.

Karrieresenteret ved UiA. Fra venstre: Øivind Eskedal, Erna Synnøve Kjensjord og Charlotte Nilsen Fossli.

– Et tett og godt samarbeid mellom arbeidslivet og Universitetet i Agder er viktig for Sørlandet. Det gjør UiA til et mer attraktivt universitet å studere ved, arbeidslivet i regionen kan bruke kompetansen som produseres ved UiA til å videreutvikle virksomhetene og flere studenter fristes til å gjøre yrkeskarriere i regionen vår etter studiene, sier fungerende leder av Karrieresenteret ved UiA, Erna Synnøve Kjensjord.

En av de viktigste samarbeidsformene er samarbeid om bachelor- og masteroppgaver. Gjennom mange eksempler ser UiA at dette ofte blir vinn-vinn-vinn-situasjoner for universitetet, virksomhetene og studentene.

I tillegg til å synliggjøre de eksisterende gode samarbeidene, ønsker UiA seg enda flere samarbeidspartnere.

Én kanal inn

For å få dette til har UiA i år relansert Kompetansetorget – stedet der studenter og arbeidsliv på Sørlandet kan møtes.

– Det er et slags «finn.no» for samarbeid med UiA. Virksomheter fra arbeidslivet på Sørlandet oppretter sine egne bedriftsprofiler og kan med lav terskel legge ut forslag for studentoppgaver de ønsker løst, enten på bachelor- eller masternivå, sier rådgiver Øivind Eskedal – en annen av personene bak Kompetansetorget.

Høsten er høysesong

Ved mange av UiAs studier skriver studentene bachelor- og masteroppgaver på våren. De aller fleste bestemmer seg allerede på høsten for hva de skal skrive om.

– Derfor er høsten en slags høysesong for virksomheter som ønsker oppgavesamarbeid med UiA. Det er nå studentene er på leting etter et spennende og interessant tema innen sitt fagområde, sier Kjensjord.

– Og da snakker vi om studenter innen fagområder som strekker seg helt fra ingeniørfagene, kommunikasjon, pedagogikk til økonomi og ledelsesfag, legger Eskedal til.

Ledige stillinger for studenter

På Kompetansetorget kan bedrifter også legge ut ledige stillinger som passer for studenter og nyutdannede.

– De virksomhetene som registrerer seg får vist seg frem for studentene som i undersøkelser etterspør mer informasjon om jobbmuligheter på Sørlandet. De får også muligheten til å legge ut ledige stillinger og forslag til oppgavesamarbeid på enten bachelor- eller masternivå, sier Kjensjord.

– I tillegg vil vi hele tiden oppdatere Kompetansetorget med nyttig informasjon og gode historier om slike samarbeid, understreker Eskedal.

Registrer deg på Kompetansetorget , og bli synlig og tilgjengelig for samarbeid med UiA!