Hilsen fra rektor Sunniva

– Nå opplever vi en situasjon vi aldri har opplevd før og en helt ny studenttilværelse for dere UiA-studenter, sier rektor Sunniva Whittaker i denne videohilsenen fra sitt hjemmekontor. Hun sitter i karantene etter en utenlandstur i forrige uke.

Sunniva Whittaker, foto

Se videohilsen fra Sunniva Whittaker:

(Videoen kan ta litt tid å laste inn)

Dette sier Sunniva i sin videohilsen

Kjære studenter.

Mitt navn er Sunniva Whittaker og jeg er rektoren deres. Som dere vet, har vi veldig krevende dager nå fremover. Vi har måttet snu om på hverdagen vår alle og enhver. En slik situasjon har ikke Norge opplevd siden andre verdenskrig, så det er ingen av oss som har personlig erfaring med dette fra før.

Selv sitter jeg i karantene hjemme etter en utenlandstur, og kanskje er det noe av dere som også sitter i karantene.

Men uansett så medfører dette en helt ny type studenttilværelse for dere hvor dere må forholde der til forelesere gjennom digitale løsninger. Dette krever en voldsom fleksibilitet, både fra dere og fra de ansatte. Så jeg håper alle er med på denne dugnaden og prøver å gjøre så godt man kan for å få best mulig læringsutbytte og bidra inn i undervisningen. Det tror jeg er helt avgjørende for at vi skal klare å få alle gjennom en normal studieprogresjon denne våren.

Som dere kanskje vet er det en del av våre ansatte som er hjemme med små barn og jeg håper dere har forståelse for at dette kan gå ut over hyppigheten eller muligheten for å gi simultan undervisning, det vil si at dere kan være i direkte, real time kontakt med foreleserne. Så håper jeg også at dere har forståelse for at det materiale og de videoene som legges ut i undervisningsøyemed, ikke kan deles utover canvas-plattformen. Dette er det ganske strenge regler for.

Så har vi som prioritet at dere skal få en så normal tilværelse som det er mulig i denne situasjonen og at dere har et øye for de medstudentene som kanskje er langt hjemmefra, sitter alene på hybelen og kanskje har behov for litt sosial kontakt. Nå er tiden for at vi alle viser at vi er i stand til å ta vare på hverandre.

Så har dere sikkert veldig mange spørsmål om hvordan ting skal foregå framover. Jeg regner med at dere har god kontakt både med faglærere og studieprogramledere. Vi har vår nettside www.uia.no hvor informasjon blir oppdatert hele tiden.

Benytt dere av alle disse kanalene og så ønsker jeg dere alle lykke til.