Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Her kommer det nye studenthuset

Mange krefter bidrar sammen når Kristiansands nye studenthus åpner i august. Midt i byen skal et mangfold av studentaktiviteter endelig samles under ett tak.

Bilde fra overtagelsen av det nye studenthuset
Lokalet var fullt av folk under overtagelsen av Skippergata 24B, hvor Kristiansands studenthus skal åpnes til høsten. - Studenthuset skal være et sted alle føler seg velkommen, sier Andreas Engeset, leder i det nystiftede Kristiansand studentsamfunn.

- Det blir fantastisk gøy og vil ha enorm betydning for både studenter i Kristiansand og de brede lag av befolkningen. Vi skal ta plass i bybildet, skape stor entusiasme, ha det gøy og vise frem vår kompetanse, sier Andreas Engeset, leder i det nystiftede Kristiansand studentsamfunn.

Denne uka overtok Cultiva lokalene til tidligere Sørlandet kunstmuseum, Skippergata 24B. i de to øverste etasjene skal Cultiva skape et digitalt innovasjons- og kulturhus. I 1. etasje og kjelleren kommer studenthuset BARE, driftet av Studentsamskipnaden i Agder (SiA) og UiA.

Full brakke i gamle Sørlandet kunstmuseums lokaler, som nå skal gjennom en oppussing frem mot åpningen av studenthuset BARE. Cultiva er ny eier av bygget og skal skape et digitalt innovasjons- og kulturhuset i 2. og 3. etasje.

3. januar fikk studenter og involverte få en snikktitt i de nye lokalene. Nå skal lokalene pusses opp og ominnredes, og målet er å åpne studenthuset til semesterstart til høsten.

- Dette skal være et sted man ønsker å komme til midt i byen, og vil også kunne bidra til rekruttering av nye studenter, sa blant annet UiAs rektor Sunniva Whittaker under tilstelningen, hvor mange lokale krefter var til stede.

Se NRK-innslag her.

Fakta: Studenthuset BARE

 • Åpner høsten 2023 i 1. etasje og kjeller i Skippergata 24B, tidligere Sørlandet kunstmuseum. Bygget eies av Cultiva.
 • Skal romme et mangfold av aktiviteter og samlingsarena for studenter i byen
 • SiA, UiA og Sparebanken Sør har bidratt med midler til etableringen
 • Universitetsstyret ga grønt lys for nytt studenthus i mars 2022
 • SiA og UiA har ansvar for drift av studenthuset
 • Kristiansand studentsamfunn skal utvikle studenthusets plass videre, i samarbeid med både kommune, næringsliv, universitetet og høgskoler i byen
 • Les mer på https://skippergata24b.no/

Et sted du bare kan stikke innom

Studenthusets navn «BARE» signaliserer at det skal være et åpent og nedpå sted du kan komme både alene og sammen med andre, finne ro og nye bekjentskaper.

- Studenthuset skal bidra til økt studenttrivsel i Kristiansand og være et sted alle føler seg velkommen, sier Engeset.

Studenthuset BARE vil romme et mangfold av aktiviteter:

 • Små og større arrangementer
 • Konserter
 • Kafé / bar / utested
 • Leseplasser
 • Undervisning for studenter på Fakultet for kunstfag og deres publikumsrettede aktiviteter innen teater, kunst og musikk

Sparebanken Sør bidrar inn i potten

SiA skal drifte studenthuset og går inn med 5 millioner kroner. UiA bidrar med 10 millioner kroner i investeringer i bygget.

Under innvielsen 3. januar ble det også annonsert at Sparebanken Sør bidrar med hele 5 millioner kroner til studenthuset.

Eva Kvelland i Sparebanken Sør overrakte 5 millioner fra bankens gavefond til etableringen av studenthuset. Her sammen med Andreas Engeset, leder i Kristiansand studentsamfunn.

- Vi er utrolig takknemlig for all støtten. Min jobb framover blir å utvikle Kristiansand studentsamfunn og jobbe sammen med studentene og våre samarbeidspartnere for å oppnå de målene vi har for verdi, inkludering, bærekraft og mangfold, sier Engeset.

Har du spørsmål eller forslag til studenthusets utvikling? Ta gjerne kontakt: studenthus@bare.no

Følg utviklingen på Instagram: @barestudenthus