Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Hadia Tajik åpnet studieåret ved UiA

Nestleder i Arbeiderpartiet Hadia Tajik var årets hovedtaler ved studiestart både på Campus Kristiansand og Campus Grimstad når studenter og ansatte ble ønsket velkommen til nytt studieår.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hadia Tajik (36) har studert både i Norge og England, og har brutt nytt land og vært yngst i flere politiske posisjoner – så hun vil sikkert inspirere mange på vei inn i høyere utdanning.

Hun er fra Bjørheimsbygd i Strand i Rogaland, og har journalistutdanning fra Høgskolen i Stavanger (nå UiS), har mastergrad i menneskerettigheter fra Kingston University i England og master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo.

Tajik har vært stortingsrepresentant fra 2009, var den yngste ved Statsministerens kontor da hun ble politisk rådgiver for Jens Stoltenberg i 2008, og var den yngste statsråden Norge har hatt da hun ble kulturminister i 2013.

Se Hadia Tajiks tale:

Første fra rektor Sunniva Whittaker

Rektor Sunniva Whittaker har nå holdt sin første studiestart-tale, med nye spennende perspektiver for UiA framover, samtidig som hun inspirerte de ferske studentene til å gå løs på studier og studentliv på beste måte.

Leder i Studentorganisasjonen i Agder, Benedicte Nordlie, trakk også fram de viktigste sakene studentene arbeider med – og utfordret alle til å delta aktivt både faglig og sosialt.

Se Benedicte Nordlies tale:

Før Hadia Tajiks hovedtale spilte studenter fra Institutt for rytmisk musikk. Etter Tajik hilste ordførerne – henholdsvis Harald Furre (H) i Kristiansand og Kjetil Glimsdal (KrF) i Grimstad studentene velkommen til sine respektive byer, før åpningsseremoniene ble avsluttet med mer musikk.

Se ordfører Harald Furres tale:

Se Kjetil Glimsdals tale:

car.pool på Campus Kristiansand

Studentene i bandet car.pool har høstet gode kritikker etter at begynte å spille sammen for et års tid siden. De spiller «en energisk blanding av rock/pop og indie! Gjengen leverer et fyldig liveshow med alvorlige tekster og en fengende og dansbar sound», skrev Canal Street i sin presentasjon til Under Street nå i slutten av juli.

NINV på Campus Grimstad

“NINV is a songwriter and a storyteller from the North, who takes her listeners on a journey into another, deep universe.

Her music is inspired by nordic nature, fantasy and the creatures who walk upon the earth”, skriver hun på sin artist-hjemmeside.

På Ansatt-parkeringen og Bluebox-plenen

I år var studiestarten flyttet fra Halvor Vegard Hauges plass (plenen) til ansatt-parkeringsplassen rett bortenfor. Årsaken er byggearbeidene på campus.

På Campus Kristiansand startet arrangementet klokken 09:30 med prosesjon, før rektors tale.

På Campus Grimstad kom prosesjonen med talere og VIP’ere inn på Plenen foran Bluebox klokka 11:30.

Følg også UiAs sosiale medier med oppdaterte bilder og info:

Flere sosiale medier ved UiA:

Emneknaggen for studiestarten på Instagram er #studiestartUiA

 

car pool satte rytme til studiestarten på Campus Kristiansand.

car pool satte rytme til studiestarten på Campus Kristiansand.

NINV ga rytme til studiestarten.

NINV ga rytme til studiestarten.

Fullt på plenen under studiestart - og i teltene sto mange klare til å innføre studentene i linjeforeninger og andre tilbud.

Fullt på plenen under studiestart - og i teltene sto mange klare til å innføre studentene i linjeforeninger og andre tilbud.

Studiestarten startet fuktig på Campus Kristiansand -

Studiestarten startet fuktig på Campus Kristiansand -

- men det lysnet etter hvert - akkurat som det vil gjøre når sammenhengene i pensum siger inn.

- men det lysnet etter hvert - akkurat som det vil gjøre når sammenhengene i pensum siger inn.