0
Hopp til hovedinnhold

Grasmo ny leder for SFI Offshore Mechatronics

Professor Geir Grasmo ved Fakultet for teknologi og realfag er ansatt som ny leder for Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) i Offshore Mechatronics ved UiA fra 1. april.

Geir Grasmo (til venstre på bildet) ble ny sjef 1. april for Senter for forskningsdrevet innovasjon. Her sammen med Geir Hovland, avtroppende leder.
Geir Grasmo (t.v) tiltrådte som leder for SFI 1. april. Her sammen med Geir Hovland, avtroppende leder.

SFI Offshore Mechatronics var det første prosjektet ved Universitetet i Agder som ble tatt opp i SFI-programmet til Forskningsrådet i 2015. Det overordnete målet for SFI-ordningen er å bidra til styrket innovasjonsevne og økt verdiskaping i norsk næringsliv gjennom langsiktig forskning. 

 

- Nye muligheter for mekatronikk

Geir Hovland har fungert som senterleder ved siden av å lede enkeltoppdrag siden prosjektet startet.  

Nå overtar Geir Grasmo som er professor i materialteknologi og har inntil nylig vært instituttleder ved Institutt for ingeniørvitenskap ved UiA. Før Grasmo begynte ved UiA i 2015 var han i 18 år i ulike posisjoner i industrien som i Alcoa og Elkem og han vært forsker i Sintef og ved Høgskolen i Stavanger (nå Universitetet i Stavanger).  

Geir Grasmo er ny leder for SFI Offshore Mechatronics.

Geir Grasmo, leder for SFI Offshore Mechatronics.

 

Det er to år igjen av SFI-perioden for Offshore Mechatronics.  

- Vi satser på å konsentrere vår innsats mot avleggere (spin-off) fra prosjektet og nye muligheter for mekatronikk i offshore sammenheng, dette i samarbeid med de nåværende partnerne og ikke minst tror vi på at samarbeidet med TRCM vil igangsette nye initiativ, sier Grasmo.