Gjør en innsats for beholde åpne dører

UiA og kommuneoverlegene i Kristiansand og Grimstad oppfordrer studenter og ansatte til å gjøre en ekstra innsats for å hindre at Covid-19- smitte – og særlig den britiske varianten – stenger oss ned.

UiA - Campus Grimstad (øverst) og Campus Kristiansand.

UiA - Campus Grimstad (øverst) og Campus Kristiansand

Det muterte coronaviruset sprer seg og kommer stadig nærmere UiAs campuser. Slipper det inn dørene blir universitetet fort pålagt strenge restriksjoner. Tar vi alle et krafttak nå, og har flaks, kan vi begrense konsekvensene av covid-19-smitte på UiA.

Hooligan-varianten vinner

Korona-viruset-cdc-alissa-eckert-ms_modifisert

Covid-19-viruset oppfører seg slik Darwin lærte oss i evolusjonslæren: Det er «survival of the fittest».

Den britiske hoologan-mutant-varianten er tøffere enn de som først ankom, siden den smitter langt raskere. Det gjør at hoologanene sprer seg fortere, og vil konkurrere ut de som er slappere i utstikkerne – eller «spiken» - som smitten spres fra.

- Hvis alle følger smittevernrådene nøye, kan vi forhåpentligvis holde dørene åpne ei stund til, sier beredskapsleder Jan Egil Heinecke.

UiAs hovedmål med smitteverntiltakene er:

• Liv og helse først
  • Studentene skal følge normal progresjon i studiene

Dette må du gjøre:

• Kom ikke til campus selv om du bare har helt milde symptomer
  • Følg de lokale smittevernreglene i kommunen din
  • Hold avstand – smittevernmeteren hjelper, to-meteren er enda bedre
  • Begrens antall nærkontakter – hold oversikt over de du møter
  • Sprit eller vask hendene ofte
  • Ha svært lav terskel for å teste deg – se Retningslinjer og informasjon om koronaviruset
  • Følg smittevernreglene