Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Geologiske prøver stjålet – kan du hjelpe oss?

Mandag morgen ble det oppdaget tyveri i et av utstillingsmontrene til naturmuseet, plassert i Vrimlehallen på UiA, campus Kristiansand. 

Bilde av mineral stjålet fra Naturmuseets utstilling
Et av mineralene som er stjålet: Cølestin (blå) fra Madagaskar. Veier 1,7 kg. Cirka 16x11x7 cm3.

Tyveriet har skjedd i løpet av helgen 21-23. april.

De stjålne objektene er fra Naturmuseet ved UiA sin mineralsamling, og er en del av de vitenskapelige samlingene. Mineralene som er stjålet kan ikke omsettes for store pengesummer, men har stor vitenskapelig og samfunnsmessig verdi. Objektene brukes til forskning, formidling, undervisning og som dokumentasjon av forhold i naturen. De er offentlig eiendom og skal komme fellesskapet til gode.

Vi ønsker at objektene leveres uskadet tilbake til museet. Dersom du har informasjon om hendelsen ønsker vi at du tar kontakt med en av våre kontaktpersoner.   

Naturmuseet har ikke råd til å miste flere objekter fra de vitenskapelige samlingene, og beklager at montrene kan stå tomme i en periode fremover til vi finner en tryggere måte å stille ut objektene våre på. Dette gjelder alle montere i vrimlehallen - det geologiske, zoologiske, botaniske og pop-up monteren.

Tyveriet er politianmeldt. Det er sendt ut informasjon til samlere av mineraler og bergarter i håp om å få prøvene tilbake dersom noen forsøker å omsette dem.

Bilde av det andre mineralet som er stjålet. Malakitt (grønn) fra Kongo. Veier 1,7 kg, 22x14x6 cm3.

Kontaktpersoner:

Tor Sigvald Johansen, geolog:
tor.sigvald.johansen@uia.no 
Tlf. 907 60 117 

Raul Ramirez, museumsdirektør
raul.ramirez@uia.no 
Tlf. 45139737