Frokostseminar: Ressurser, grenser og politikk i nordområdene

Hvordan fordeles olje- og gassressurser blant de nordiske landene?

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Harald Brekke

Seniorgeolog Harald Brekke gjester Handelshøyskolen ved UiA, og byr på kunnskap om ressurser og grenser i nordområdene.

Seniorgeolog Harald Brekke har svaret, og serverer dette og mer under frokostseminaret hos Handelshøyskolen ved UiA onsdag 14. oktober.

Grenser og ressursfordeling

Harald Brekke er seniorgeolog i Oljedirektoratet og er kjent for sitt arbeid som omhandler kontinentalsokkelens yttergrense.

Under frokosten vil han redegjøre for hvordan landegrensene i havbunnen settes i nordområdene. Det blir en gjennomgang av grensene i Polhavet og en analyse av hvor de kan komme til å gå i fremtiden.

Nordens politiske situasjon

Frokosten og seminaret fortsetter med Stina Torjesen, førsteamanuensis ved UiA og tidligere seniorforsker ved norsk utenrikspolitisk institutt (Nupi). Hun tar for seg den politiske situasjonen i nord, basert på Brekke sitt foredrag. Avslutningsvis vil Torjesen komme inn på Russland som stormakt og naboland.

Frokostseminar hver måned

Handelshøyskolen inviterer til faglig frokostseminar hver andre onsdag i måneden. Seminaret finner sted i kantinen i Handelshøyskolens lokaler, Gimlemoen 19 kl. 08:00 – 09:30.
Frokostseminarene er gratis og åpne for alle.

Tekst: Tone Mella Foto: www.npd.no