Les mer om hvordan UiA bruker informasjonskapsler på dette nettstedet og hvordan du kan deaktivere disse.
Hvordan bør campusene ved UiA være for at undervisning, forskning og det sosiale livet på arbeidsplassen til ansatte og studenter skal bli best mulig om 10-20-50 år? Svarene skal inn i CUP – campusutviklingsplanen, som er et stort prosjekt i regi av UiA og Statsbygg.
- Jeg håper flest mulig av våre ansatte og studenter tar seg tid til å svare på undersøkelsen. Vi er helt avhengig av at dere som er tettest på hvordan vi bruker campusene i dag gir innspill til utviklingen videre. Innspillene vi får blir svært viktige for arbeidet videre, sier universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen.
Undersøkelsen blir sendt ut mandag 16. september i tre varianter: Til studenter, vitenskapelig ansatte og teknisk-administrativt ansatte. Alle får den på sin e-post-adresse.
OBS: Undersøkelsen fungerer ikke i Internett Explorer. Det anbefales å åpne den i Google Chrome eller tilsvarende. Dersom innstillingene på din pc gjør at undersøkelsen automatisk åpnes i Explorer kan du høyreklikke på linken, trykke ”copy hyperlink” og sette inn linken i en annen nettleser.
Palmesus-billetter til studentene: En ekstra gulrot til studentene er at de som vil kan avslutte undersøkelsen med å sende en e-post med navn og kontaktadresse til en oppgitt e-post. Da er de med i trekningen av fem Palmesus-billetter til strandfesten 2020!
Universitetsdirektøren sender ut undersøkelsen, men campusutviklingsplanen er et fellesprosjekt mellom Statsbygg og UiA. Fra UiA er det eiendomsutvikler Paal Kulien som er prosjektleder.
Det tar 10-12 minutter å gjennomføre undersøkelsen. Besvarelsen er anonym, og kan ikke spores tilbake til avsenderen.
En viktig del av undersøkelsen er å få en beskrivelse av dagens situasjon, på godt og vondt, av de som bruker campusene til daglig. Gode sider av bygningsmasse og utearealer like viktig å få fram som påpekning av ting som kan bli bedre. Nye utfordringer kommer også, ikke minst at kravet til bærekraftig miljø vil veie tungt framover.
Samtidig er det viktig å få fram tanker om utviklingen framover bygd på erfaringer som dere som brukere har, og utvikling dere ser innen fagfeltet deres, både i undervisnings- og forskningssammenheng.
Campusutviklingsplanen skal behandles av UiA-styret over nyttår.
Hovedmålet med planen er å beskrive hvordan utformingen av campusene kan støtte UiAs til enhver tid vedtatte mål og strategier i fremtiden.
Utviklingen skaper ofte nye behov. For eksempel ble det ettermontert en mengde kontakter i studentkantina på Campus Kristiansand for to-tre år siden, fordi ingen var forberedt på at studentene trengte strøm til bærbare pc-er da campus ble prosjektert på slutten av 1990-tallet.
Ved Campus Grimstad har både MIL og I4Helse skapt nye behov fordi ingen så den utviklingen da campus sto ferdig i 2011. Da var for øvrig campus beregnet romslig – nå er det så mange studenter og ansatte at mange er flyttet ut i Teknologiparken.
BÆREKRAFTIG MILJØ: Bygninger og aktiviteter skal speile vektleggingen av at et bærekraftig miljø-fotavtrykk gjennomsyrer UiA.
UNIVERSELL UTFORMING: Ligger som er grunnleggende krav.
GODT ARBEIDS- OG STUDIEMILJØ: Begge campusene skal ivareta alle grunnleggende behov for et godt arbeidsmiljø (lys, luft, lyd, rom til fordypning, tilrettelegging til arbeidsoppgaver etc.).
DIGITAL INFRASTRUKTUR: Begge campusene skal tilrettelegge for økt grad av digitalisering i utforming av lærings- studie- og arbeidsarealer.
GODT / SMART BYGGERI: Begge campusene skal ha smarte og fremtidsorienterte løsninger som ivaretar høye krav til ergonomi (lys, luft, lyd m.m).
GOD / SMART DRIFT: Det skal gjennomgående være et høyt kvalitetsnivå på drift, service, rengjøring, reaksjonstider og vedlikehold av løsninger.
HØY FLEKSIBILITET: Det må ivaretas tilpasningsdyktige løsninger, som gjør det lett å endre metoder og praksis, flytte rundt, opp-/nedskalere og å oppdatere til ny teknologi.
BIDRA TIL GOD STEDSUTVIKLING: Campusområdene bør sees på i forhold til stedsutvikling sett opp mot nærområde/omgivelser. Det handler om identitet, steder for opphold for flere/enkeltpersoner, landemerker med mer.
GLOBALT MINDSET: Skal være en integrert del av UiAs kultur, samtidig som UiA skal være bevisste sin egenart som norsk institusjon. Globale problemstillinger skal integreres i utdanningene og i forskningen. Samskaping og samarbeid er en del av kulturen.