Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Fremskynder dekanbyttet på Handelshøyskolen ved UiA

Det blir ny dekan allerede fra 1. oktober etter ønske fra avtroppende dekan Roger Normann.

Handelshøyskolen ved UiA
Handelshøyskolen ved UiA

Universitetsstyret tilsatte 13. september 2023 Kristin Wallevik som ny dekan ved Handelshøyskolen ved UiA.

UiAs sju nye dekaner tiltrer i utgangspunktet ved årsskiftet, men ved Handelshøyskolen har avtroppende dekan Roger Normann bedt om å få fratre tidligere.

– Jeg mener det vil være til det beste for fakultetet. I de kommende månedene kan det tas strategiske avgjørelser for Handelshøyskolen som vil være med å påvirke fakultetet i mange år fremover, og da er det riktig at den nye dekanen får anledning til å påvirke retningen, sier Normann.

Wallevik vil fungere i dagens dekanrolle fra 1. oktober og frem til formell tiltredelse 1. januar 2024.

Har snudd utfordringer til muligheter

I Normanns drøye to år som dekan har det vært jobbet målrettet med organisering og strategiske muligheter for fakultetet, for å sikre en bærekraftig og robust drift av den AACSB-akkrediterte handelshøyskolen.

Flere arbeidsgrupper har jobbet frem grunnlag for å ta retningsvalg for de kommende årene.

– Roger har ledet et viktig arbeid for Handelshøyskolen ved UiA i disse to årene for å snu negative trender og utsikter, til strategiske muligheter. Han har også bidratt til å skape motivasjon og gode arbeidsmiljø på fakultetet i en krevende periode med pandemi og ettervirkninger etter den, sier rektor Sunniva Whittaker.

Hun mener Normanns strategiske forståelse og grundighet har vært uvurderlig og at innsatsen vil sette varige spor.

Roger Normann

Dekan Roger Normann ved Handelshøyskolen ved UiA presenterer for universitetsstyret.

Takker for innsatsen

Roger Normann var motivert for å fortsette som dekan, og var en av søkerne til dekanstillingen som fra nyttår går over i en ny form som enhetlig leder på fakultetet.

– Roger var uten tvil en sterk søker i kampen om å få lede fakultetet videre. Når en ny dekan så ble tilsatt og Roger mener det er til fakultetets beste at han fratrer dekanstillingen nå, støtter vi hans vurdering. Vi takker Roger for den innsatsen han har gjort for fakultetet, og for UiA som hele, sier Whittaker.

– Jeg har trivdes veldig godt. Dekanrollen har til tider vært utfordrende, men det har vært lærerikt og vi har sammen fått til gode resultater. Jeg heier på Handelshøyskolen og hele UiA, og ønsker alt godt for universitetet, sier Normann.

Han trekker frem øyeblikket da UiA, etter et mangeårig og krevende arbeid ved Institutt for rettsvitenskap, omsider fikk opprette masterutdanning i rettsvitenskap, som et av høydepunktene i sin periode som dekan.

Normann har i underkant av halvannet år igjen av sitt ansettelsesforhold ved UiA. I den perioden vil han drive forskning og utredningsarbeid for universitetet.