Fortsatt usikker? UiAs ekspert-team svarte på studiespørsmål

Mandag 11. april stilte UiA opp på nettmøte hos Fædrelandsvennen og KRSby. Se hva vi svarte.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SVARER PÅ DINE SPØRSMÅL: Studieveileder Jofrid Meidell, rådgiver Øyvind Andreas Strømme, opptaksrådgiver May Linn Grading Tarasenko, student Celina Celand, rådgiver Øivind Eskedal og karriereveileder Erna Synnøve Kjensjord.

Det er ikke første gang at en gruppe UiA-ansatte og -studenter stiller opp for å svare på spørsmål noen dager før søknadsfristen for høyere utdanning - 15. april. Tidligere har dette vært gjort hos Fædrelandsvennen. I år ble vi derimot blitt tatt i mot hos KRSby hvor vi regner med at flere lesere er i ferd med å søke utdanning.

Ekstra karrierefokus

UiA stilte med eksperter på flere områder. Spørsmål om opptak, studietilbud, studentliv og karrieremuligheter ble alle besvart av ansatte som jobber med disse emnene til daglig.

- Vi rakk å svare på litt over 40 spørsmål av forskjellig karakter. Noen ville ha hjelp til å finne ut hva de skal studere, mens andre hadde mer spesifikke spørsmål om opptakskrav og poenggrenser, sier rådgiver Øivind Eskedal som koordinerer nettmøtet fra UiAs side.

- I disse tider forventet vi enda flere spørsmål om karrieremuligheter, så i år hadde vi styrket svarkompetansen ved å ta med Erna Synnøve Kjensjord fra Karrieresenteret. Det gjorde vi lurt i. I både nettmøtet og på studiemesser opplever vi at de unge nå er mer opptatte av veier til "trygg" jobb enn før.