Forskningsdagene: Best på nett og sørnorsk mester i medieoppslag

UiA fikk skryt i Oslo torsdag for sin innsats under Forskningsdagene i år.  Universitetets programsider på nett ble fremhevet. Agder fikk også flest medieoppslag om sine arrangementer av alle i UH-sektoren i Sør-Norge.

- Dette er veldig moro. Det viser at vi når ut til publikum med arrangementene vår, og at det sees av Forskningsrådet. Det viser også at de nær 130 ansatte i alle kategorier som har bidratt i år har gjort en veldig god innsats for å formidle forskning og vitenskap fra UiA til et allment publikum i regionen vår, sier informasjonssjef Jan Arve Olsen, årets prosjektleder for Forskningsdagene ved UiA.

Også viserektor for forskning, formidling og innovasjon, Stephen Seiler, er fornøyd med synligheten av formidlingsaktiviteten ved UiA.

- Forskningsdagene er en prioritert, nasjonal formidlingssatsing i Forskningsrådet, og det tar vi alvorlig.  Men, vi satser litt ekstra på UiA fordi det å komme ut til lokalsamfunnet og snakke om forskningen vår går hånd i hånd med vår visjon, samskaping av kunnskap.  Vi har mye bra forskning å fortelle om og flinke formidlere!  Og selvsagt er det fint å bli sørnorsk mester også, sier Seiler med et smil.

Viserektor for forskning, formidling og innovasjon Stephen Seiler

59 medieoppslag

Det var på et evalueringsmøte etter årets forskningsdager i Forskningsrådet i Oslo torsdag at det ble pekt på at UiA sine nettsider var de mest omfattende under forskningsdager i år. Nettsidene, i samspill med UiAs kalender-sider, presenterte og synliggjorde alle arrangementene til UiA under forskningsdagene i år. Nettsidene ble fremhevet fram som en inspirasjon for de nær 40 møtedeltakerne fra hele landet.

Men ikke nok med det: En samleoversikt fra Forskningsrådet viser at forskningsmiljøene i Agder også har fått hele 59 medieoppslag om sine arrangementer under Forskningsdagene i år. Det er tredje flest i landet, og klart flest i Sør-Norge.  Flest medieoppslag var det i år i Troms (75) og Nordland (72), mens det var færrest i Østfold (5) og Telemark (5).

Informasjonssjef Jan Arve Olsen

Til sammenligning fikk Rogaland 25, Hordaland 16, Oslo 21 og Trøndelag 53 medieoppslag om og fra sine arrangementer.

Målbevisst mediearbeid

- At vi fikk så mange medieoppslag i forbindelse med årets forskningsdager er selvsagt også veldig moro. Det vise at arrangementene er både aktuelle og interessante, sier Jan Arve Olsen.

- Samtidig er det kanskje også en følge av at vi de siste årene har arbeid målbevisst med media for å få frem at forskning og vitenskap er interessant for et allment publikum. Og under forskningsdagene i år hadde vi en ekstra trykk på dette, sier han.

Varer (nesten) helt til påske

Evalueringsmøtet i Oslo markerte slutten på årets forskningsdager i Norge. Men ikke på UiA. Interessen for å bestille en forsker under programposten «Møt en forsker» har i år vært så stor at flere er bestilt så mange ganger til videregående skoler i Agder at de ikke har klart å besøke alle ennå. De har derfor blitt enige med lærerne som har bestilt dem, at de kan komme på besøk utover i november og desember. Et par har også måtte utsette besøk til over på nyåret, i januar og februar.