Forsker grand prix sendes på NRK

Lørdag 3. januar viste Kunnskapskanalen NRK2 arrangementet Forsker grand prix sør. Den nasjonale finalen sendes lørdag 10. januar.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spente deltakere. Fra venstre: Øyvind Magnussen, Elisabeth Holen-Rabbersvik, Ronnie Anseth, Bård Kleppe, Toril Aagaard og Halldor Engilbertsson. Konferansier er Per Olav Alvestad.

NRK2 satser på kunnskap i julen. Finalene fra Trondheim, Stavanger, Bergen og Oslo har alt blitt sendt på TV. Arrangementet der doktorgradsstudenter fra Høgskolen i Telemark og Universitetet i Agder deltok, ble vist lørdag 3. januar. Lørdag 10. januar vises den nasjonale finalen på samme kanal, kl. 16:45.

Alle programmene kan også sees via NRK nett-TV

Populær forskningsformidling

Forsker grand prix har blitt en suksess i Norge etter at det ble introdusert i 2010.

Kandidatene blir veiledet av profesjonelle skuespillere i forkant og får fire minutter hver til å presentere sin forskning for publikum i salen og en fagjury. Showet kan best beskrives som et norgesmesterskap i forskningsformidling.

Kandidatene til årets Forsker grand prix sør var:

• Toril Aagaard, Institutt for pedagogikk, Høgskolen i Telemark
  • Ronnie Anseth, Institutt for elektro, IT og kybernetikk, Høgskolen i Telemark
  • Bård Kleppe, Institutt for kultur og humanistiske fag, Høgskolen i Telemark
  • Elisabeth Holen-Rabbersvik, Institutt for helse- og sykepleievitenskap, Universitetet i Agder
  • Øyvind Magnussen, Institutt for ingeniørvitenskap, Universitetet i Agder
  • Halldor Engilbertsson, Institutt for økonomi og informatikk, Høgskolen i Telemark
Publikum Forsker Grand Prix

Det var god stemning i salen. Stemmingen foregikk ved bruk av mentometerknapper.

Stemmer frem sin favoritt

Publikum i salen sammen med en fagjury gir sin vurdering og stemme. Fagdommerne var i år professor Sylfest Lomheim ved UiA, teatersjef ved Kilden kulturhus Ingrid Forthun og journalist i forskning.no, Arnfinn Christensen. Konferansier for showet var NRK-Newtons Per Olav Alvestad.

Mediesenteret ved UiA er ansvarlig for TV-produksjonen av Forsker grand prix Sør som fant sted 25. september på utestedet Kick Scene i Kristiansand under Forskningsdagene.