Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Forsker Grand Prix: Er det din tur i år?

Er du en ph.d.-kandidat i Agder med sans for formidling? Bli med på Forsker Grand Prix 2023! I år blir det show i Kristiansand 14. september. Søknadsfrist 1. mai.

Eva Mari Andreasen på scenen under Forsker Grand Prix 2022 (foto)

GLAD VINNER: Stipendiat Eva Mari Andreasen stakk av med seieren i fjorårets Forsker Grand Prix Agder. (Foto: Kjell Inge Søreide)

Er du doktorgradskandidat og vil lære mer om formidling og hvordan du kan presentere den spennende forskningen din? Forsker Grand Prix 2023 skal kåre Agders beste forskningsformidler.

– Det var bare helt fantastisk å være med. Hele prosessen med opplæring og show gjorde at jeg vokste veldig når det gjaldt min egen formidlingskompetanse. Det er absolutt noe jeg anbefaler alle ph.d.-studenter å forsøke å bli med på, sier fjorårets vinner av Forsker Grand Prix Agder, stipendiat Eva Mari Andreasen.

Hva er Forsker Grand Prix?

På Forsker Grand Prix deltar landets doktorgradskandidater i en konkurranse om forskningsformidling. I Kristiansand holdes Agder-finalen  under Forskningsdagene, torsdag 14 september. Vinneren kan med god samvittighet kalle seg Agders beste forskningsformidler.

Foreløpig stiller Universitetet i Agder og Universitetet i Bergen med egne FGP-konkurranser. Dersom to universiteter til stiller, blir det også arrangert en landsfinale. Den holdes i Bergen lørdag 30. september.

Alle deltakerne på scenen under Forsker Grand Prix 2022 (foto)

DISSE VAR MED I FJOR: Fra høyre: Marthe Elden Wilhelmsen, Thomas Bertelsen, Bodil Kvernenes Nørsett, Tina Ellinor Rosland, Maren Songe Eriksen, Rune Skoe, Eva Mari Andreasen, Helen Kolb og Magnus Ivar Aagaard Skeie. (Foto: Kjell Inge Søreide)

Et superkurs i formidling!

Har du lyst til å møte og å diskutere formidling med doktorgradskandidater fra andre fagmiljøer? Lære formidling av profesjonelle formidlere? Utfordre deg selv til å stå på scenen foran publikum og tv-kamera?

Forsker Grand Prix er en utmerket sjanse for doktorgradskandidater til å øve seg i formidling. Deltakerne får opplæring i hvordan de kan nå frem med forskningen sin til et stort publikum.

Deltakerne får hjelp og lager to presentasjoner om et selvvalgt tema om forskningen sin. På fire minutt skal de overbevise publikum i salen og et dommerpanel om hvem som er den beste formidleren. En programleder styrer showet.

Hvem kan delta?

Alle ph.d.-studenter ved UiA Universitetet i Agder, NORCE, Sørlandet sykehus og Havforskningsinstituttet Flødevigen inviteres til å bli med, men også andre ph.d-studenter som arbeider ved en virksomhet i Agder kan delta.

Den gode Forsker Grand Prix-deltaker har et sterkt ønske om å formidle fra sitt forskningsarbeid og å lære mer om forskningsformidling!

For å bli med må du skrive en kort tekst på ikke mer enn 150 ord som tydelig forteller hva du arbeider med (ca. en halv A-4-side). Fyll ut og send inn påmeldingsskjemaet innen 1. mai!

Trening i forskningsformidling

Det understrekes at de som blir med forplikter seg til å gjennomgå et opplæringstilbud i regi av Kommunikasjonsavdelingen ved UiA våren og tidlig høst 2023. Tilbudet består av fire obligatoriske samlinger i juni og tidlig høst 2023, samt individuell oppfølging mellom samlingene – og deltakelse i den regionale finalen. De regionale samlingene holdes: 

  • 30. mai kl. 11.30 – 16.00 - Første samling
  • 7. – 8. juni - individuell veiledning av deltakerne
  • 23. august - 2. samling
  • 28. august – 1. september - periode for individuell veiledning ette avtale
  • 5. september - tredje samling
  • 14. september - regional konkurranse i Kristiansand
  • 30. september - ev. nasjonal finale i Bergen

Det er Forskningsrådet og den årlige nasjonale forskningsfestivalen Forskningsdagene som er vertskap for den nasjonale finalen, som blir arrangert i samarbeid med Forskningsdagene i Trondheim. Det er også Forskningsrådet som bestemmer om det blir arrangert en nasjonal finale i år. I Agder er det Universitetet i Agder som leder opplæringstilbudet og arrangerer den regionale konkurransen.

Spørsmål?

Ta kontakt med Informasjonssjef Jan Arve Olsen i Kommunikasjonsavdelingen på UiA, e-post jan.a.olsen@uia.no.