Forsker Grand Prix: Er det din tur i år?

Er du en ph.d-kandidat i Agder med sans for formidling? Bli med på Forsker Grand Prix 2021! Lær forskningsformidling og vis frem det du forsker på i et stort show i Kristiansand torsdag 23. september. Søknadsfrist 26. april.

Beate Goldschmidt-Gjerløw og Karl Olav Segrov Mortensen på scenen, foto
GLADE VINNERE: Beate Goldschmidt-Gjerløw og Karl Olav Segrov Mortensen vant agderfinalen i fjorårets Forskning Grand Prix.

Er du doktorgradskandidat og vil lære mer om formidling og hvordan du kan presentere den spennende forskningen din?

Forsker Grand Prix 2021 skal kåre Sørlandets beste forskningsformidler, og UiA ønsker i år å sette sammen et lag fra Agder som kan bli med i konkurransen.

Hva er Forsker Grand Prix?

Illustration

På Forsker Grand Prix deltar landsdelens doktorgradskandidater i en konkurranse om forskningsformidling. I Kristiansand holdes Agder-finalen på Kick Scene under Forskningsdagene, torsdag 23. september. Vinneren kan med god samvittighet kalle seg Sørlandets beste forskningsformidler.

Har du lyst til å møte og å diskutere formidling med doktorgradskandidater fra andre fagmiljøer? Lære formidling av profesjonelle formidlere? Utfordre deg selv til å stå på scenen foran publikum og tv-kamera?

Forsker Grand Prix er en utmerket sjanse for doktorgradskandidater til å øve seg i formidling. Deltakerne får opplæring i hvordan de kan nå frem med forskningen sin til et stort publikum.

Deltakerne får hjelp og lager to presentasjoner om et selvvalgt tema om forskningen sin. På fire minutter skal de overbevise publikum i salen og et dommerpanel om hvem som er den beste formidleren. En programleder styrer showet, som også strimes til publikum utenfor selve showlokalet.

De tre som når toppen i første omgang, går videre til finalen får nye fire minutt til å begeistre og engasjere publikum, som avgir sine stemmer med mobiltelefonen sin.

Les mer om showet i fjor!

Hvem kan delta?

Anita Øgård-Repål on stage, photo

SCENEVANT: Deltakerne går gjennom et fire måneder langt kurs i formidling av vitenskapelige tema i regi av Kommunikasjonsavdelingen ved UiA. Her fra i fjor da Anita Øgård-Repål fremførte sin forskning på Kick Scene.

Alle ph.d.-studenter ved UiA Universitetet i Agder, NORCE, Sørlandet sykehus og Havforskningsinstituttet Flødevigen inviteres til å bli med, men også andre ph.d-studenter  som arbeider ved en virksomhet i Agder kan delta.

Den gode Forsker Grand Prix-deltaker har et sterkt ønske om å formidle fra sitt forskningsarbeid og å lære mer om forskningsformidling!

For å bli med må søkeren skrive en kort tekst på ikke mer enn 150 ord som tydelig forteller hva du arbeider med (ca. en halv A-4-side). Send inn påmeldingsskjemaet innen 26. april!

Trening i forskningsformidling

De som blir med forplikter seg til å gjennomgå et opplæringstilbud i regi av Kommunikasjonsavdelingen ved UiA våren og tidlig høst 2021.

Tilbudet består av fire obligatoriske samlinger i juni og tidlig høst 2021, samt individuell oppfølging mellom samlingene – og deltakelse i den regionale finalen, der de to som vinner går videre til den nasjonale finalen. De regionale samlingene holdes:

• 2. juni kl. 13 – 17 (kan bli endret)
  • 7. – 18. juni: Individuell veiledning
  • 1. september kl. 13 - 15
  • 15. september - full dag
  • 23. september Forsker Grand Prix regionfinale i Kristiansand

Det er Forskningsrådet og den årlige nasjonale forskningsfestivalen Forskningsdagene som er vertskap for Forsker Grand Prix. I Agder er det Universitetet i Agder som leder opplæringstilbudet og arrangerer den regionale konkurransen.

Spørsmål?

Ta kontakt med Informasjonssjef Jan Arve Olsen i Kommunikasjonsavdelingen på UiA, e-post jan.a.olsen@uia.no.