Gå til hovedinnhold
0
Jump to main content

Formidler britisk politikk på Twitter og Snapchat

Førstelektor Jan Erik Mustad drar til London for å bidra med innsikt via norsk radio, tv og norske aviser. Også denne gang kan du få kunnskapen rett fra kilden via sosiale medier.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jan Erik Mustad, foto.

I en årrekke har Jan Erik Mustad vært storbritannia-ekspert for en rekke norske medier i forbindelse med større hendelser i britisk politikk og samfunnsliv. Når han er tilstede i Storbritannia under for eksempel parlamentsvalg går det slag i slag med kronikkskriving og intervjuer til en rekke norske medier.

Den første gangen Mustad for alvor satset på kunnskapsformidling gjennom Snapchat og Twitter var ved den såkalte brexit-avstemningen i 2016. Dette ble blant annet omtalt på Forskning.no.

- Det var veldig spennende og jeg opplevde at mange syntes det var gøy at de kunne følge meg og få direkte kontakt i disse kanalene. Overraskende mange henvender seg via Snapchat med tilbakemeldinger og spørsmål om britisk politikk, forteller Mustad kort tid før han igjen setter seg på flyet til London for å kommentere nok et britisk valg på kloss hold.

Mer hektisk enn noen gang

I år har Mustad flere avtaler om intervjuer og kronikker i norske medier enn noen gang. Likevel vil han prioritere å også formidle direkte til dem som følger ham på sosiale medier.

- Det er helt tydelig at britisk politikk engasjerer om dagen og det er jo veldig gøy for meg. Jeg håper mange vil følge med og stille meg spørsmål underveis også denne gang. Jeg kan ikke love å svare på absolutt alle henvendelser i den mest hektiske perioden, men skal gjøre så godt jeg kan, sier han.

Se også: