Førstelektor Jan Erik Mustad fra Universitetet i Agder reiser til Storbritannia for å være ekspertkommentator under folkeavstemningen for en rekke medier. Med seg tar han også Snapchat-profilen sin.
Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Dersom du tar opp telefonen din, åpner Snapchat og tar en snap av dette bildet, vil du automatisk legge til Jan Erik Mustad (med brukernavn UiAMustad) som venn. Du kan også legge ham til manuelt ved å velge "Legg til med brukernavn" og skrive inn UiAMustad.
Mustad har et kjent ansikt fra utallige nyhetssendinger hvor britisk politikk er tema. Ved store politiske hendelser har det nærmest blitt en selvfølge at førstelektoren i engelsk er tilstede der det skjer for å formidle sin innsikt med det norske folk.
Folkeavstemningen om fortsatt medlemskap i EU 23. juni er intet unntak.
Mustad tvitrer allerede aktivt om britisk politikk, hvor han både deler interessante nyhetsartikler og videoklipp fra britiske medier, og gir sine egne refleksjoner. I tiden før, under og etter folkeavstemningen kommer det til å bli ekstra kort mellom hvert pip.
Nytt denne gangen er at Mustad også skal formidle det som skjer på Snapchat.
- Så langt har jeg kun brukt Snapchat privat. Nå skal jeg forsøke å formidle brexit-avstemningen gjennom profilen min, UiAMustad.
- Hva kan de som legger deg til vente å få se?
- Det blir en blanding av at jeg formidler det som skjer, gir mine refleksjoner og noen behind the scenes-snapper når jeg haster rundt i London for å være med i tv- og radiosendinger hos blant andre TV2 og NRK, sier Mustad.
Mustad ønsker også direkte kontakt med folk som er interessert i det som skjer.
- Jeg tar gjerne imot spørsmål og kommentarer på både Twitter og Snapchat og så lover jeg å svare på så mange som mulig mellom slagene. Det blir svært hektisk til tider, spesielt på selve dagen 23. juni, men jeg skal gjøre så godt jeg kan, sier han.
Snapchattingen er en pilot for Universitetet i Agder. Det er første gang en UiA-forsker selv driver forskningsformidling i denne kanalen.
- Vi er veldig spente på å se responsen på dette. Dette gjør vi for å tilby Mustads innsikt til flest mulig, samtidig som vi gjør viktige erfaringer i forhold til å bruke Snapchat som forskningsformidlingskanal, sier rådgiver Øivind Eskedal, som har ansvar for de sosiale mediene ved UiA.
- Mange forbinder nok Snapchat med tøys og tull, men hvis CNN, NRK og National Geographic kan formidle sine budskap der, er det ingen grunn til at ikke vi også kan nå noen av de nesten to millioner norske brukerne med vår forskning. Det internasjonale potensialet er jo også tilstede, sier Eskedal.