Flere lesere til Store norske leksikon

Artiklene til Universitetet i Agder er lest 2 millioner ganger det siste året, en økning på tolv prosent fra i fjor. I mars hadde leksikonet rekordmange lesere.

Mann surfer på snl.no
Store norske leksikon er Norges største nettsted for forskningsformidling. UiA er en av eierne, og flere UiA-forskere bidrar med innhold og som fagansvarlige. (Foto: Heidi Dokter)

Koronapandemien har ført til en stor økning i lesertallene til Store norske leksikon (SNL).

I mars 2020 hadde nettsidene tre millioner unike brukere. På toppen av leselistene var en kombinasjon av pandemi- og helsestoff, samt artikler om temaer som står sentralt i skolepensum: litteratur, historie og naturfag.

– Lesertallene har vært overveldende høye, og vi er utrolig stolte over at folk vender seg til oss i krisetider, sier SNLs sjefredaktør Erik Bolstad.

FAKTA/Store norske leksikon

• SNL er et gratis og fritt tilgjengelig oppslagsverk, skrevet og kvalitetssikret av fagfolk.
  • SNL blir utgitt av foreningen Store norske leksikon, der alle universitetene, høgskoler og andre ideelle organisasjoner er medlemmer.
  • Leksikonet har opptil 3,1 millioner unikere brukere i måneden, og opptil 550.000 leste artikler hver dag.

SNL er Norges største nettsted for forskningsformidling. 900 personer har fagansvar for artiklene. 25 av disse er tilnyttet Universitetet i Agder (UiA).

Til sammen har UiAs fagansvarlige ansvar for 36 fagområder og 2699 artikler. 432 artikler i leksikonet er skrevet av personer som er eller har vært tilknyttet UiA.

Dette er de 15 mest leste artiklene fra UiA det siste året: