0
Hopp til hovedinnhold

Flagg på halv stang

Det flagges på halv stang torsdag 8. november for professor emeritus Jonathan David Baker, som døde 31. oktober. Baker arbeidet ved Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging, Fakultet for samfunnsvitenskap på Campus Kristiansand.

Campus Kristiansand: Flagg på halv stang / Flag at half mast.

Jonathan Baker var tidlig på 1980-tallet en viktig aktør i etableringen av det som senere skulle bli årsstudiet i utviklingsstudier ved Agder Distriktshøgskole (ADH). Han var sentral i utviklingen av utviklingsstudier både på bachelor og masternivå. Afrika generelt og Etiopia spesielt var spesialfelt.

Professoren var opptatt av at studenter skulle få en praktisk erfaring med utviklingsstudier og tok studenter med på feltkurs helt frem til han gikk av med pensjon, kledd for eventyr og med et enormt faglig engasjement, skriver kollegene i minneordet.

I tillegg til å være en fremragende forsker og underviser som gjorde et varig inntrykk, var Jonathan Baker som fagperson og professor et varmt, raust og inkluderende menneske. Han har vært en mentor for mange og var god på kjærlig kritikk. Vi er mange som har latt oss glede av hans underfundige humor, skråblikk på livet og bitende kommentarer knyttet til livet i akademia. Hans ustoppelige nysgjerrighet på faget og på livet har også vært en kilde til inspirasjon, heter det videre.

Les hele minneordet:

Minnestund i Lilletunstova, innerst i studentkantinen, Campus Kristiansand torsdag 8. november kl 14.

Flagget blir heist helt opp midtveis i minnestunden, kl 14:30.

Send studiet på mail