Fikk byggingeniør-ros av NOKUT

Mens fem norske læresteder fikk påpekning av NOKUT, fikk byggingeniørutdanningen ved Universitetet i Agder ros.

FIKK ROS: Byggingeniørutdanningen ved UiA er kommet bedre ut av det enn andre i et NOKUT-tilsyn som nylig er gjennomført. (Arkivfoto)

Det er klart etter at nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen – NOKUT - gjennomførte tilsyn med bachelorstudiene i byggingeniørutdanningene i Norge i våres.

Rein Terje Torstensen, foto

Rein Terje Torstensen

- Vi er ganske stolte, sier visedekan Rein Terje Torstensen ved Fakultet for teknologi og realfag.

- Nå skal vi vel kanskje ikke skryte om hver gang vi gjør jobben vår. Men dette var en større sjekk som vi gledelig nok kom godt ut av, sier han.

Mer om bachelorstudiet i byggdesign ved UiA her!
Se omtale av saken i Khrono!

Solid fagmiljø og faglig oppdatert

I tilsynsrapporten går blant annet dette fram når det gjelder UiA:

• Panelet som har vurdert dokumentasjonen ved Universitetet Agder har inntrykk av at det er et solid fagmiljø ved institusjonen, som fremstår som faglig oppdatert og med relevant kompetanse.
  • Fagmiljøet synes å være robust og dekker de fag og emner studietilbudet inneholder, og det fyller kravene til førstestillingskompetanse. Det synes å være godt med forskning og publisering knyttet til byggfaget ved UiA. Forskningen er konsentrert om konstruksjonsfaget.
  • Panelet finner også at studietilbudet gir studentene tilstrekkelig vitenskapelig kompetanse for opptak til videre studier, samtidig som det gir et godt grunnlag for arbeid i privat og offentlig sektor. Den gode spredningen av bacheloroppgavene som dokumentasjonen viser bidrar til dette inntrykket.
  • Panelet anbefaler imidlertid at UiA, i likhet med de andre institusjonene som inngår i tilsynet, satser ytterligere på å utvikle studentenes digitale kompetanse.

Se hele tilsynsrapporten her!