Festkonsert med prisdryss

Seks musikktalenter kjemper om to priser på 10.000 kroner som deles ut til beste utøvere innen klassisk og rytmisk musikk. Universitetets festkonsert torsdag er i et samarbeid med Sørlandske Sommernetter.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Festkonsert UiA (Fotomontasje: Sørlandske sommernetter)
Festkonsert på UiA: Thale Jorstad (Foto: Sørlandske sommernetter)

Universitetets Festkonsert i Sigurd Køhns hus

UiA inviterer i samarbeid med Sørlandske Sommernetter til den årlige festkonserten:

Konserten begynner torsdag 8. mai klokka 20.00 i Sal 1 i Sigurd Køhns hus og er gratis for publikum.

Her er de tre kandidatene fra Klassisk og tre fra Rytmisk, valgt ut i Auditionkonserten 10. april av en fagjury. De deltar i konkurransen med fagjury og ”folkejury” (avstemning via sms).

Fengende musikk

- Suggererende og fengende spanske rytmer med et troverdig uttrykk.

Det er juryens karakteristikk av sangeren Thale Jørstad. Sammen med Martin Bruland Haus på gitar og Klaverduoen Tamara og Tigran spiller hun på konserten torsdag. De tre er plukket på en auditionkonsert i april blant musikkstudenter fra Institutt for musikk - klassisk/musikkpedagogikk.

Festkonsert på UiA: Brontupisto (Foto: Sørlandske sommernetter)

På samme konsert ble det plukket ut tre band fra Institutt for rytmisk, og slik beskrives bandet Brontupisto:

– De gir oss fengende låter med røff og særegen stilblanding av country, rock og soul, sier juryen.

Fra rytmisk deltar også bandene Ask og Uro.

Sørlandske Sommernetter feirer i år sitt 15 års jubileum, og det er laugsmedlemmene Nordea og Hennig Olsen Is som hver gir 10.000 kroner til prisene for beste klassiske og rytmiske utøvere.

Se ellers www.sorlandskesommernetter.no for mer informasjon.

Gode opplevelser

Sørlandske Sommernetter ønsker å bidra til gode opplevelser med disse studentene som vi vet er talenter av ypperste klasse. Sammen skaper de en Festkonsert!

Fra Rytmisk:

• Brontupisto – Kristin Dahl vokal, Bjørnar Bjørnstad bass, Daniel Hinderaker gitar, Eirik Kråkenes gitar, Magnus W.Bakke orgel og Olav Tony Lunde gitar. Juryen i Auditionkonsertens begrunnelse: «Bandet gir oss fengende låter med en røff og særegen stilblanding av country, rock og soul elementer.»
  • Ask – Andrea Ettestøl vokal, Simen Lyngroth gitar og Karsten Tønnessen gitar. Juryen i Auditionkonsertens begrunnelse: «Trio med originalitet og særpreg, der stemmebruk og arrangementer gir en vakker helhet.»
  • Uro – Kristoffer Spangen, Anders Brønstad gitar, Marius Igland gitar, Kristoffer Tokle slagverk og Finn Dyb Sandnes bass. Juryen i Auditionkonsertens begrunnelse: «Uro er et instrumentalt bluegrass inspirert ensemble med et modent klanglig og dynamisk uttrykk.»

Fra Klassisk:

• Martin Bruland Haus (gitar). Juryen i Auditionkonsertens begrunnelse: «Gir en teknisk solid framføring av et krevende stykke, med overlegen kontroll over klang og dynamikk.»
  • Tamara og Tigran (klaver). Juryen i Auditionkonsertens begrunnelse: «Rytmisk og fengende Armensk Rhapsody, med et glitrende og gnistrende samspill!»
  • Thale Jørstad (sang). Juryen i Audition konsertens begrunnelse: «Suggererende og fengende spanske rytmer med et troverdig uttrykk!»

Se www.sorlandskesommernetter.no for mer informasjon: