0
Hopp til hovedinnhold

Enstemmig vedtak av MIL-plan

Detaljreguleringsplanen for Mechatronics Innovation Lab (MIL) er vedtatt av kommunestyret i Grimstad. – En viktig milepæl på veien mot realisering, sier dekan Frank Reichert.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NYBYGG: Slik kan utbyggingen ved Campus Grimstad bli. (Ill: Rambøll.)

NYBYGG: Slik kan utbyggingen ved Campus Grimstad bli. (Ill: Rambøll.)

Detaljreguleringsplanen som legger til rette for byggingen av MIL ble vedtatt enstemmig av både Teknisk utvalg og Kommunestyret.

MIL skal bli et internasjonalt ledende senter for innovasjon, pilottesting og teknologikvalifisering innen mekatronikk og relaterte fagområder. Målet er å styrke innovasjonen i Norges teknologiselskaper ved å blant annet tilby testtjenester som i dag enten bare finnes utenlands eller ikke finnes i det hele tatt.

Økonomidirektør Kjetil Hellang (UiA) og ansvarlig for eiendomsutvikling Eivind Buckner (JBU Eiendom AS) viser frem vedtaket fra Grimstad kommunestyre.

Økonomidirektør Kjetil Hellang (UiA) og ansvarlig for eiendomsutvikling Eivind Buckner (JBU Eiendom AS) viser frem vedtaket fra Grimstad kommunestyre.

Det skal oppføres to bygg – et testlaboratorium og et bygg med kontorer og diverse forskningslaboratorier knyttet til IKT og mekatronikk.

Effektiv behandling

Grimstad kommune vedtok planen i kommunestyremøtet 31. august.

- Kommunens effektive behandling av denne saken øker sjansen for å få bygget på plass tidligere. De har virkelig brettet opp ermene, sier økonomidirektør Kjetil Hellang ved UiA.

Det er J. B. Ugland Eiendom AS som skal bygge og eie lokalene. Også de er positive til kommunens raske saksbehandling.

- Det er faktisk ikke mulig for kommunen å behandle dette raskere, så her fortjener de virkelig ros, sier ansvarlig for eiendomsutvikling Eivind Buckner i J.B.U. Eiendom.

Frank Reichert

Frank Reichert

Dekan ved Fakultet for teknologi og realfag og påtroppende rektor Frank Reichert sier han er veldig takknemlig for velvilligheten Grimstad kommune og andre aktører i regionen har vist i prosessen frem mot byggingen av MIL.

- Dette er en viktig milepæl på veien mot realisering av MIL. Jo tidligere vi får på plass laboratoriet, jo tidligere kan våre forskere i SFI Offshore Mechatronics begynne å bruke den til å skape ny kunnskap. Dette kommer til å bety mye for regionen og det er helt fantastisk at vi har fått det til, sier Reichert.

Venter på Kunnskapsdepartementet

Med vedtaket i Grimstad kommune, er nå byggeprosjektet sjøsatt og det gis full gass i den videre planleggingen. Men på brygga står fortsatt kunnskapsministeren og holder i den aller siste fortøyningen.

- Det siste elementet som mangler før vi tar første spadetak er den endelige godkjenningen fra Kunnskapsdepartementet. Vi forventer at denne godkjenningen kommer når som helst, sier økonomidirektør Hellang.

Tekst: Øivind Eskedal