0
Hopp til hovedinnhold

Endringer etter forsterkede koronatiltak i Kristiansand

(Oppdatert 30. mai) Formannskapet i Kristiansand har vedtatt tiltakene nedenfor i møte søndag. Innstrammingene gjelder nå til og med søndag 13. juni.

Campus Kristiansand

(Saken under er skrevet fredag 28. mai. Formannskapet vedtok altså 30. mai å videreføre tiltakene som ble hastevedttatt 28. mai til og med 13. juni.)

Tiltak mot spredning av covid-19 strammes inn i Kristiansand fra lørdag 29. mai klokken 9. Her er konsekvensene for aktivitet ved Campus Kristiansand. 

Det er kommunelegen i Kristiansand som har innført innstrammingene etter et møte med FHI fredag 28. mai. UiA har vært i direkte dialog med Kristiansand kommune for å få klarhet i hvilke konsekvenser innstrammingen får for UiA. 

Ved Campus Grimstad er det ingen endringer. 

Endringer – gjelder KUN Campus Kristiansand 

Alle som kan gjennomføre arbeidet sitt hjemmefra skal gjøre det. Dette betyr en høyere terskel for arbeid på campus enn slik det har vært de siste ukene. Ansatte som bor i Kristiansand, men arbeider ved Campus Grimstad skal også forholde seg til innstrammingene. 

Det er HMS-lederne (fakultetsdirektør eller avdelingsdirektør) i hver enhet som kan gjøre unntak fra denne hovedregelen. Ph.d.-studenter skal prioriteres når det kommer til arbeid på campus. 

Det er innført forbud mot fysiske arrangementer. Det betyr at planlagte felles masteravslutningene 2. juni ikke kan gjennomføres fysisk. Det kommer nærmere informasjon om et eventuelt digitalt alternativ. 

Planlagt fysisk studentaktivitet fortsetter – åpne lesesaler og bibliotek 

Alle må nå være ekstra forsiktige og være nøye med å gjennomføre smitteverntiltakene - holde avstand, hygienetiltak som å vaske av bord og utstyr, håndvask osv.

Studenter som er i risikogruppe eller karantene på grunn av korona skal ha fått vurdert alternativ vurderingsform.

  • Eksamener som er planlagt gjennomført fysisk på grunn av behov for utstyr eller annen infrastruktur blir gjennomført som planlagt. 
  • Praktiske prøver som ikke krever utstyr, men som tester en ferdighet blir gjennomført som planlagt. 
  • Muntlig eksamen blir også gjennomført som planlagt.
  • Det samme gjelder planlagt undervisning som forutsetter fysisk oppmøte. Undervisning med mindre enn 10 deltakere er også tillatt. 

Dørene til Campus Kristiansand vil fortsatt være åpne, og både lesesaler og bibliotek er tilgjengelige. 

Alvorlig situasjon 

Det har siden 17. mai vært sterkt økende koronasmitte i Kristiansand kommune. Kommunelegen kaller det en alvorlig situasjon. 

Nå er det opp til hver enkelt å ta gode valg som gjør at smitten blir slått ned så raskt som mulig. 

Kristiansand kommunes pressemelding om innstrammingene