Enda flere kan arbeide på campus i sommer

Oppdatert 16. juni: Kristiansand kommune har lettet ytterligere på de lokale restriksjonene. For UiAs del er det fortsatt hjemmekontor - men lettelser med hensyn til arrangementer som kan slå ut. Grimstad følger de nasjonale retningslinjene. Campusbygningene blir låst i sommer, i Grimstad alt fra i dag 24. juni klokken 16, på grunn av den akutte smittesituasjonen i kommunen.

Campus Grimstad (øverst) og Campus Kristiansand

UiA - Campus Grimstad (øverst) og Campus Kristiansand

Les Kristiansands lokale regler her: (varer til fredag 18. juni - og de nye reglene som gjelder fra 18.  - 25. juni :

For UiAs vedkommende er det særlig lettelsene i adgangen til å jobbe på campus som slår ut.

Kristiansand (og Grimstad) følger nå nasjonal standard for hjemmekontor:  Hjemmekontor for alle som har mulighet og/eller fleksibel arbeidstid

Det betyr at flere kan arbeide på campus, men det er fremdeles slik at en må ha tillatelse fra HMS-leder – det vil si fakultets- eller avdelingsdirektør.

Kontinuitetsplanlegging

For alle - og særlig for HMS-ansvarlige - er det fremdeles viktig å huske på kontinuitetsplanlegging – det vil si at ikke alle som styrer med samme funksjon er på campus samtidig, om det er en såkalt kritisk funksjon. Et eksempel på det kan være IT: Hvis alle som kan styre nettverket blir syke samtidig som nettet går ned, kan situasjonen fort bli kritisk for mange.

Sommeravslutninger og arrangementer

UiAs campuser er fremdeles stengt for sosiale sammenkomster, som sommeravslutninger – selv om det legges inn en faglig komponent.

Om restauranter og tilsvarende heter det blant annet i Kristiansands regler: «Serveringsstedet skal ikke ha servering for privat sammenkomst med flere enn 20 personer.» Se reglene her:

Grimstad kommune følger den nasjonale planen, og er på trinn 2. Regjeringens gjenåpningsplan finner du her

Låste dører – så husk kortet

Alle bygg på campusene blir låst fra og med uke 26, det vil si fra torsdag 24. juni kl 16:00 på Campus Grimstad og fra fredag 25. juni klokken 16:00 på Campus Kristiansand.  Dørene er låst fram til uke 32 – det vil si mandag 9. august klokken 07:00. Årsaken til at Campus Grimstad blir låst en dag før Kristiansand er den akutte smittesituasjonen som har oppstått i Grimstad kommune.

Ansatte kan komme og gå som de vil med ansatt-kortet.

Studenter med aktivt studentkort slipper inn i fellesarealene sentralt på campus døgnet rundt – det vil si Gata i Grimstad og Vilhelm Krags hall (vrimlehallen) i Kristiansand.

Det blir satt opp plakater med telefonnummer, slik at besøkende uten adgangskort kan ringe inn til UiA Hjelp og bli låst inn om de skal besøke biblioteket eller har andre ærend.

- Ved å låse øker kontrollen vår betraktelig med hvem som er inne i bygningene i en periode med svært liten aktivitet på campus, sier sikkerhetsleder Jan Egil Heinecke.

Naturmuséum og botanisk hage

Parken er åpen som før, men husk smittevernreglene med sosial avstand på en meter.

Naturmuséet planlegger delvis gjenåpning fra 21 juni. Enkelte utendørs aktiviteter rettet mot barn og familier vil bli gjennomført, innenfor rammene som smittevernreglene setter, naturligvis.

Innendørs i muséet er det åpent med begrensninger på hvor mange som kan være inne i kafeen og i utstillingene samtidig. Det er ganske trangt i korridorene mellom utstillingsområdene.