Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

En uformell møteplass for internasjonal nettverksbygging

Secrets of Kristiansand tilrettelegger for en uformell møteplass hvor internasjonale og norske arbeidere kan etablere et bredere nettverk i regionen.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Secrets of Kristiansand: en uformell interkulturell møteplass mellom internasjonale og norske talenter i regionen.

Skrevet av: Ingrid Dihle

Mandag 4. februar ble første Secrets of Kristiansand-samling avholdt på teateret i Kristiansand sentrum. Arrangementet var et resultat av et samarbeid mellom Business Region Kristiansand, Universitetet i Agder og Næringsforeningen. 

Målet med sammenkomsten var å skape en uformell interkulturell møteplass mellom internasjonale og norske talenter i regionen.

Birthe Helland Olsen jobber for Business Region Kristiansand og var kveldens vert. 

- Det var så fint å se at så mange deltakere satte pris på tiltaket. Langt flere enn antatt meldte seg på og bidro til at mange nye kontakter ble etablert, sa Helland Olsen.

Rundt femti personer deltok på arrangementet. Hensikten var å finne en måte for å bedre inkludere internasjonale nykommere i Kristiansand, og skape en uformell møteplass hvor deltakerne kunne møte nye mennesker og etablere et større nettverk i regionen. Samlingen var hovedsakelig rettet mot internasjonale arbeidstakere i Kristiansand, men var også åpent for norske innbyggere som ville etablere internasjonale forbindelser.

Ordføreren i Kristiansand, Harald Furre, holdt et innlegg på arrangementet. Han snakket om Kristiansands ønske om å være i forkant når det kommer til internasjonal utvikling, da fylket er den regionen med mest eksport per innbygger. 

- Vi er store nok til å være interessante, og små nok til å skape gode partnerskap, sa Furre. 

En mer inkluderende by

Arrangementet var en del av En By for Alle, et ukelangt initiativ som er ment for å inspirere til aktiviteter som gjør Kristiansand til en mer åpen, inkluderende og tilgjengelig by.

- I Kristiansand bor det mennesker fra 160 nasjonaliteter. Denne uken markerer vi det internasjonale samfunnet vi har hvor alle er velkomne, sa Furre. 

Robertha Höglund, en ambassadør for Business Region Kristiansand, talte også på arrangementet. Hun kommer fra Mexico og jobber for tiden som leder av IPS i Elkem. 

- Mitt favorittsted i Kristiansand er Odderøya. Jeg har også blitt veldig glad i Kildens skjønnhet og akustikk, sa Höglund.

Siste taler var Birgitte Kleivset, en lokal gründer fra Kristiansand. Hun fortalte deltakerne om lokale tradisjoner, særegenheter ved den sørlandske dialekten og at mange folk fra Sørlandet, i motsetning til nordmenn flest, spiser torsk til julemiddagen. 

En månedlig tradisjon

Arrangementet er et pilotprosjekt som har potensiale til å bli en etablert møteplass i fremtiden. Dersom mange benytter seg av tilbudet, vil samlingene starte opp igjen i September. 

-Vi håper deltakerne vil oppmuntre både internasjonale og norske bekjente til å delta på de kommende arrangementene, slik at arrangementet kan bli godt kjent, sier Helland Olsen.

Neste Secrets of Kristiansand vil bli arrangert 4. mars og 8. april denne våren.