0
Hopp til hovedinnhold

En internasjonal dag for internasjonale muligheter

Global Village i Vrimlehallen var fylt med mat, kultur og utvekslingsmuligheter.

Tekst: Ingrid Dihle.

Den 30. januar ble Internasjonal dag/ Global Village arrangert i Vrimlehallen på Campus Kristiansand. Arrangementet var et samarbeid mellom Internasjonalt kontor for utdanning, Global Lounge og nåværende utvekslingsstudenter. Studenter og ansatte hadde muligheten til å møte representanter fra UiAs partnere i utlandet og lære mer om hvilke utvekslingsmuligheter universitetene har å tilby. Uformelle informasjonsmøter for de forskjellige institusjonene ble holdt i løpet av dagen så norske studenter kunne lære mer om hvilke internasjonale muligheter de har i løpet av studietiden.

Janne Strøm-Fladstad fra studieavdelingen på UiA hadde ansvaret for å rekruttere representantene fra de forskjellige institusjonene som var representert på dagen.

– Dette er første gangen vi har samlet så mange av partnerne våre til et slikt arrangement. Det var en veldig fin måte å samle alle innreisende studenter, norske studenter som har vært på utveksling og partnerne våre på samme sted, sier Strøm-Fladstad.

En ny tradisjon

Maria Boyero Merino kommer fra Spania og har jobbet fulltid som praktikant i Global Lounge siden  høsten i fjor. Dette er hennes andre gang som arrangør av Global Village, og hun håper arrangementet kan bli en tradisjon som finner sted i begynnelsen av hvert semester.

– Vi har planlagt denne dagen siden forrige Global Village. Vi vil gjøre det lettere for norske studenter å høre om hvilke utvekslingsmuligheter de har her på universitetet, sier Merino.

Nåværende internasjonale studenter fra hele verden viste frem hjemlandene sine til studenter og ansatte på UiA, så de kunne lære mer om kulturen og smake på hjemmelaget tradisjonell mat.

Målet med arrangementet var å bringe internasjonale og norske studenter nærmere sammen og øke antall internasjonale aktiviteter på universitetet.

Lilia Mena og Maria Boyero Merino, foto.

Lilia Mena og Maria Boyero Merino, Global Lounge. Foto: Ingrid Dihle

Universitetene representert på dagen var fra blant annet USA, Australia, Skottland, Østerrike, Tyskland, Spania, Kazakhstan, Uganda, Sveits og Frankrike.

– Det mest utfordrende i begynnelsen var å sørge for at alle slappet av og koste seg. Noen av studentene var litt nervøse for å presentere landene sine, men da de innså hvor gøy det var, så kunne alle slappe av, nyte dagen og kose seg, sier Merino.

Lilia Mena kommer fra Mexico og startet i jobben som praktikant hos Global Lounge dette semesteret.

– Jeg kom hit for bare tre uker siden, men det var veldig gøy å få være med på å organisere dette arrangementet, sier Mena.

For Mena var det beste med arrangementet å få muligheten til å lære fakta om alle de forskjellige kulturene, smake på maten og møte så mange interessante mennesker.  

Viste frem landene sine på kreative måter

Global village i vrimlehallen, foto

Som et interkulturelt møtested skapte Global Village en arena hvor studentene kunne lære om utvekslingsmulighetene de har her på universitetet. Foto: Lilia Mena

Studentene fra Nederland lærte bort ord og uttrykk, og representantene fra Korea serverte tradisjonell mat og delte ut hjemmelagde pass med reisetips, morsomme fakta, og ord på Koreansk. Studentene fra Østerrike hadde på seg tradisjonelle klær og serverte pannekaker med eplesyltetøy.

Den mest populære og fargerike standen representerte Kazakhstan. De serverte lokal te og mat og viste frem flere lokale, håndlagede gjenstander.

– Jeg visste ikke at Kazakhstan var en av UiAs partnere, så det var en fin overraskelse for meg at de var der, sier Mena.

Nye partnere og nye muligheter

Paris School of Business (PSB) er en av UiAs nyeste partnere. De har nå sin første gruppe med studenter fra UiA på sitt universitet og leter nå etter flere norske utvekslingsstudenter som vil tilbringe et semester hos dem. På standen delte de ut små Eiffeltårn som var veldig populære blant besøkende.

UiA Nyskaping var også tilstede for å promotere Gründerskolen, en sommerskole som inkluderer et tiukers program hvor gründere kan få internasjonal erfaring om hvordan man starter en bedrift. De tilbyr verdifull erfaring som kombinerer både teori og praksis i noen av verdens fremste innovasjonsmiljøer.

Som et interkulturelt møtested skapte Global Village en arena hvor studentene kunne lære om utvekslingsmulighetene de har her på universitetet. Samtidig tilrettela arrangementet for at norske og internasjonale studenter kunne bli bedre kjent med hverandre.

– Vi gleder oss til neste gang vi skal arrangere Global Village og håper at så mange som mulig her på UiA benytter seg av denne muligheten, sier Strøm-Fladstad.

Send studiet på mail