0
Hopp til hovedinnhold

En i isolasjon og fire i karantene ved Campus Grimstad

En student er satt i isolasjon og fire er satt i karantene til testresultatene er klare. De studerer ved Fakultet for teknologi og realfag, Campus Grimstad.

Korona-viruset--cdc-alissa-eckert-ms_modifisert

- Vi har kontroll ppå situasjonen, opplyser kommuneoverlege Vegard Vige i Grimstad.

Det er kommunehelsetjenesten som har satt studentene i henholdsvis isolasjon og karantene. Aktuelle medstudenter har fått beskjed fra UiA via sms. De berørte faglærerne har også fått beskjed.

Både faglærerne og medstudentene er bedt om å gå i frivillig karantene, og selvsagt om å teste seg snarest om de kjenner antydning til symptomer på smitte.

Tilbudet om fysisk undervisning i de aktuelle emnene er avlyst i neste uke, og går digitalt. Studentene får beskjed om endringer i Canvas.

Hold avstand og vær ekstra obs på symptomer

Smittespredningen kan gå svært fort, har vi sett fra smittetopper over hele landet. Vi ser også at universiteteer og høyskoler er blant de første stedene som kommunehelsetjenesten stenger ned.

Det gjelder altså å holde fast på de grunnleggende smittevernreglene for å unngå låste dører på campus:

1. Hold deg hjemme hvis du er syk eller kjenner selv svært små symptomer på luftveisinfeksjon

2. Vask hendene eller sprit dem ofte

3. Sosial distanse er viktig - ikke skrump smittevern-meteren, men la den heller vokse til to meter. Husk det også når du er i kantina og på fellesområder.

4. Begrens nærkontaktene så godt du kan, og ha oversikt over de du har hatt kontakt med i mer enn 15 minutter på mindre enn to meters hold

Vi legger til at:

5. Bruk QR-kodene når du er i rom som er merket og

6. Last ned Smittestopp-appen fra FHI..

Alle slike små bidrag gjør at vi alle stiller bedre rustet i kampen for å unngå nedstengning.