Elisabeth Eide holder Lilletun-forelesningen

Professor Elisabeth Eide ved Høgskolen i Oslo og Akershus er hovedtaler i «The Jon Lilletun Lecture on Research, Learning and Higher Education» - UiAs akademiske hyllest og oppfølging av avdøde statsråd Jon Lilletuns engasjement for utdanning og forskning.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elisabeth Eide (Foto: UiB)

Temaet i Elisabeth Eides foredrag er «Etikk over landegrensene: Fra ansiktets etikk til Facebook».

Eide, som har lang praksis innen journalistikk i tillegg til den akademiske virksomheten, har arbeidet mye med forholdene i Afghanistan, og har gitt ut flere bøker om landet og forholdene der, både skjønnlitterært og vitenskapelig.

Lilletunforelesningen holdes annethvert år ved Universitetet i Agder.

Første hovedtaler var Jon Lilletuns gode venn Jens Stoltenberg, siden har Hilde Frafjord Johnson og Jan Egeland vært foredragsholdere. Se foredrag og les mer på Lilletun-forelesningens nettsted:

Årets Lilletun-forelesning holdes i Clara Holsts auditorium i Sigrid Undsets hus på UiA Campus Kristiansand, og starter klokka 12 på Lilletuns fødselsdag 23. oktober:

Campus Kristiansand - kart med Sigrid Undsets hus (bygg 46) avmerket.

Se fullt program på UiAs kalender: