Byggestart på Campus Kristiansand i november

Torsdag 8. november starter selve utbyggingen av UiAs campus i Kristiansand. Tre av fakultetsbyggene får en ekstra etasje på toppen av dagens bygg. Byggeperioden varer til september 2019.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Paal Kulien foran Bygg G, foto
BEGYNNER NÅ: - Her, bak meg på bygg G, skal det bygges på en ny toppetasje. Det samme skjer på byggene F og J, forteller Paal Kulien, midlertidig prosjektleder for UiA for utbyggingene.

Det er klart etter at Statsbygg har nå signert kontrakt med Kruse Smith Entreprenør og detaljplanleggingen er startet. I tillegg er interiørarkitektfirmaet Cadi AS koblet på utbyggingen for å bistå i utformingen av sosiale soner og uttrykk i de tre nye etasjene.

Start- og sluttdato i byggeperioden er:

Entreprenøren vil i slutten av oktober starte opp med å anlegge utomhus riggområder.

Det pågår nå fremover etablering av flere arbeidsplasser i en midlertidig paviljong på plenen ved Universitetsveien 51, nederst på campus.

Utbyggingene utgjør i alt ca. 3000 kvadratmeter nybygg og er kostnadsberegnet til rundt 100 millioner kroner.

Se også: Toppetasjene på bygg G, F og J

- Godt fornøyd

- Vi er godt fornøyde med at det hele nå er i gang. De nye etasjene som kommer, vil gi oss etterlengtede og nødvendige ekstra lokaler, hovedsakelig kontorlokaler, som vil komme universitetet til gode i mange år fremover, sier UiAs midlertidig prosjektleder for utbyggingene, rådgiver Paal Kulien.

Uten heis i byggeperioden

I forbindelse med arbeidene skal heisene byttes i bygg G og J. Heisene vil derfor bli stengt tidlig i byggeperioden og byggene vil bli uten heis i hele byggeperioden.

- Ut over det vil man selvsagt merke at det pågår en utbygging på campus. Men vi forsøker i alle ledd å legge til rette for at den daglige driften og undervisningen slik at utbyggingen ikke skal bli for plagsom for hverken ansatte eller studenter. Og det tror jeg også vi klarer på en god måte, sier Paal Kulien.

Bygger i Grimstad også

I tillegg til utbyggingene i Kristiansand, utvides også lokalene til Universitetet i Agder i Grimstad. I samarbeid med Grimstad kommune bygges det et eget e-helsebygg på Campus Grimstad.

Mer om utbyggingen i Grimstad!