Ber interesserte studenter melde seg

Det er ennå mulig for interesserte studenter å stille som kandidater til de interne studentvalgene på UiA. Fristen er 22. mai.

ETTERLYSER: STA-leder Benedicte Nordlie oppfordrer medstudenter til å melde seg som kandidater til ledige studentpolitiske verv og posisjoner for neste studieår.

Studenter som er interessert i verv og posisjoner på UiA og i STA oppfordres til å melde seg så snart som mulig. Studentene har representanter i en rekke råd og utvalg på UiA, og det er studentene som driver STA. Så meld deg på dersom du har lyst til å være med å drive universitetet og STA neste år, sier STA-leder Benedicte Nordlie.

Interessert? Ta kontakt med STA her!

Ni UiA-styrer med lovpålagt representasjon

I alt ni styrer og råd ved UiA har lovpålagt studentrepresentasjon, der studentene er representert med to eller tre faste plasser. Alle er viktige for å ivareta studentenes stemmer i drift og utvikling av universitetet. De er:

Det skal også velges:

For STA

Internt i Studentorganisasjonen i Agder (STA) er det også flere posisjoner som skal fylles i studentvalgene. Komiteene, styrene og utvalgene er:

• Valgkomiteen – Leder og 3 medlemmer
  • Unikum-styret – 1 representant og 1 vara
  • Politiske utvalg i STA:
    • Fag- og forskningspolitisk utvalg (FFPU) – 4 utvalgsmedlemmer
    • Læringsmiljøpolitisk utvalg (LMPU) – 4 utvalgsmedlemmer
    • Bærekrafts- og miljøpolitisk utvalg(BMPU) – 4 utvalgsmedlemmer
    • Internasjonalt utvalg (IU) – 4 utvalgsmedlemmer
  • Alle vervene i STA-styret
      • Leder – 100 % lønnet verv
      • Nestleder – 100% lønnet
      • o   Læringsmiljøpolitisk ansvarlig – 50% lønnet
      • o   Fagpolitisk ansvarlig – 50 % lønnet
      • Kommunikasjonsansvarlig – 20% lønnet

Velges av Studentparlamentet

Det er det sittende Studentparlamentet som velger hvilket kandidater som får vervene for neste studieår. Studentparlamentet gjennomfører valgene på sitt møte onsdag 22. mai. Aller siste frist for å stille som kandidat er dette møtet.

Det er utrolig lærerikt og givende å være med på den studentpolitiske delen av studenttilværelsen. For mange av oss er det også et stort pluss på CV-en når vi skal ut og søke jobb etter endt utdanning – en utdanning og en universitetstilværelse vi har vært med på å forme selv, sier Benedicte Nordlie.

Les mer om styrene, rådene og utvalgene her!