0
Hopp til hovedinnhold

Bedrifter jakta UiAs ingeniørstudentar

Karrieredagen på UiA Campus Grimstad har vore fullbooka sidan januar. Bedriftene kjem til universitetet for å finne kloke hovud. 

Photo of campus Grimstad
Karrieredagen på UiA Campus Grimstad blir arrangert onsdag 5. februar. Årets karrieredag er den 16. i rekka.

 Representantar frå 76 bedrifter kom til Universitetet i Agder, Campus Grimstad, onsdag 5. februar. Dei kom for å snakke med studentane, tilby jobb til nokre av dei og presentere bedriftene sine.

– I dag ser vi etter nyutdanna studentar som vil ha sommarjobb hos oss eller søke på vårt graduate-program – eit program for nyutdanna i bedrifta som går over 12 månader. Dei vi ser etter må vere teknologiinteresserte, opne for å lære nye ting og for å utvikle seg, seier Marius Bjørni i Sopra Steria. 

Marius Bjørni har studert på UiA og nå er han tilsett i IT-selskapet Sopra Steria.

Marius Bjørni har studert på UiA og nå er han tilsett i IT-selskapet Sopra Steria.

Bjørni er UiA-alumni frå 2019 med bachelorgrad som dataingeniør og ein master i industriell økonomi og leiing. Frå august har han vore tilsett i graduate-programmet til Sopra Steria, der dei nytilsette får utvikle seg, bygge nettverk og lære om bedrifta. 

– På UiA treffer vi mange relevante studentar på éin plass. Studentane her har mange av dei kvalitetane vi ser etter hos ein tilsett. Mellom anna er dei spesielt gode på kunstig intelligens og cybersikkerheit og det er vi på jakt etter, seier Bjørni. 

Karrieredagen er ein årleg møteplass for bedrifter og studentar. Bedriftene får møte framtidige ingeniørar innan data, elektronikk, bygg, mekatronikk og fornybar energi. I tillegg møter dei studentar frå multimedieteknologi, økonomi og innovasjon. 

Relevant utdanning

For studentane er karrieredagen ein unik sjanse til å møte aktuelle bedrifter og få ein oversikt over arbeidsplassar i regionen. 

Rayan S. Saeed er leiar av Karrieredagen UiA.

Rayan S. Saeed er leiar av Karrieredagen UiA.

– Her kan studentane få kjennskap til bedrifter og organisasjonar på Agder. Det er ikkje alltid like lett å orientere som om kvar det er jobbar å få, seier Rayan S. Saeed, leiar av Karrieredagen UiA på Campus Grimstad. 

Saeed fortel at mange studentar blir motiverte av å snakke med representantane frå dei ulike bedriftene.

– Mange får ei aha-oppleving. Studentane er ikkje kjent med at det er så mange moglegheiter på Sørlandet, og at kompetansen deira er så ettertrakta. Mange av bedriftene held faktisk reelle jobbintervju på campus denne dagen, seier Saeed. 

Saeed fortell at bedriftene Evry, Kongsberggruppen, Sopra Steria og GapGemini held speed-intervju med aktuelle kandidatar denne onsdagen. 

– Vi oppmodar studentane til å peike seg ut eit par aktuelle bedrifter og førebu seg på kva dei skal spørje om. Nøkkelord kan vere kompetansebehov, søknadsprosess og sommarjobb. Ta gjerne med CV, seier Saeed. 

Kva ser bedriftene etter?

Mange studentar lurer på kva bedriftene ser etter når dei rekrutterer. I videoen under gir Alex Rosén, konferansier på karrieredagen, og nokre av bedrifta på karrieredagen nokre gode tips.