0
Hopp til hovedinnhold

Bedre kjøleanlegg på Campus Kristiansand

Alle kjølemaskinene på toppen av A-blokka på Campus Kristiansand skal byttes ut. Det fører til at det blir arbeidsplass ved hovedinngangen, med heising av utstyr og inngang gjennom container-tuneller. Arbeidet er ikke støyende, og vil foregå til midten av juni.

TIL TOPPS: Kjølemaskinene på toppen av A-blokka blir byttet ut. De gamle skal ned, og de nye opp - og dermed blir det heisekraner og noen praktiske forstyrrelser ved hovedinngangen noen uker framover. Men så mye støy blir det ikke av arbeidet, forteller kontaktperson ved UiA, Paal Kulien i Økonomiavdelingen.

TIL TOPPS: Kjølemaskinene på toppen av A-blokka (pilen) blir byttet ut. De gamle skal ned, og de nye opp - og dermed blir det heisekraner og noen praktiske forstyrrelser ved hovedinngangen noen uker framover. Men så mye støy blir det ikke av arbeidet, forteller kontaktperson ved UiA, Paal Kulien i Økonomiavdelingen.

De nye toppetasjene som er kommet på fakultetsbyggene F, G, J, og som nå også blir fullført på H og I, har ført til behov for større kjølekapasitet enn det eksisterende anlegget på Campus Kristiansand.

Derfor har Statsbygg satt i gang ombygging og utvidelse av dagens anlegg. En del av dette er at samtlige kjølemaskiner på taket av høyblokka bygg A - Henrik Wergelands hus - blir skiftet ut.

- Dette gir oss et anlegg som er i stand til å takle de varme sørlandssomrene som vi forventer oss både i år og i årene som kommer, sier prosjektleder Lisa Marie Krøvel i Statsbygg.

Sikkerhet

Når utstyret blir heist opp og ned fra taket blir det plassert ut sikkerhetsvakter på bakken, som sørger for at ingen går under hengende last.

Det vil bli nødvendig å stenge hovedinngangen noen få dager i juni i forbindelse med heising over glasstaket i vrimlehallen. Det vil da bli skiltet alternativ adkomst via inngangen i underetasjen ved kantina og trappa til Østsia. Dette blir det varslet om i god tid.

Midlertidig kjøling blir satt opp

Det blir satt opp midlertidige kjølemaskiner som vil forsyne kjøleanlegget på campus etter behov mens det permanente anlegget er under ombygging.

Støy

- Det skal ikke pågå støyende arbeider fra entreprenørene i tidsrommet 8 - 16, men noe lyder og romstering fra arbeidene vil man nok tidvis kunne merke, sier prosjektlederen.

Fremdrift

BRG Entreprenør starter med forberedende rigging og klargjøring fra mandag 12. april. Etter planen skal arbeidet være ferdigstilt innen 20. juni.

Statsbygg holder i koordineringen av arbeidene, mens UiAs eiendoms- og forretningsutvikler Paal Kulien er kontaktperson for UiA.

Møterommene og verandaen i A7

Entreprenørene vil ha tilgang til taket fra 8. etasje i A-blokka - den tekniske etasjen over møterommene i A7. De kommer også til å bruke verandaen i A7, slik at den blir stengt i perioden.

Entreprenørene vil også disponere et av toalettene og et møterom (A7 006) i 7. etasje som pauserom og til oppbevaring av utstyr. De øvrige møterommene kan brukes som vanlig.

Riggplan bytting tørrkjølere tak A-blokka Campus Kristiansand

Riggplass og hovedinngang

Det blir lagt til rette for at arbeidet skal påvirke UiA i minst mulig grad.

Foran hovedinngangen blir det etablert riggplass (se bilde). Riggområdet for lagring av materiell blir inngjerdet.

Brannbiler og søppelbiler skal kunne passere gjennom rundkjøringen.

Gangtuneller blir satt opp i begge retninger foran hovedinngangen, og tilgangen til trappeoppgangen fra Østsia vil også bli holdt åpen.

Det blir også satt opp en gangtunell til rømningstrappa og gangbroen fra J-bygget - Niels Henrik Abels hus.

UiAs røde el-biler får midlertidig ladeplass i Vaskeridalen på nordsiden av campus.