Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Arendalsuka: – Vindkraft blir sentralt i årets valg

- Jeg håper vi får en debatt som kan få folk til å tenke tanker de ikke har tenkt tidligere, sier førsteamanuensis Mikaela Vasstrøm. Torsdag presenterer hun sin forskning på vindkraft i samfunnet under Arendalsuka.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilde av hvite vindmøller.
UiAs arrangement om vindkraft blir holdt i UiA-teltet på Langbrygga i Arendal torsdag 15. august. Illustrasjonsbilde: Pexels.com

– Jeg tror at kombinasjonen av forskningsformidling og politisk debatt kan gi en bedre diskusjon om vindkraft. Debatten har blitt veldig polarisert og aggressiv, med alt fra hærverk til trusler og sjikane av politikere. Mange føler seg overkjørt av vindkraftselskapene. Jeg håper vi kan få en debatt som handler om hva Norge skal prioritere i årene fremover, sier Vasstrøm.

Ordførerduell

UiA arrangerer «Stormen i vindkraftdebatten. Hva vet vi og hvor vil vi?» sammen med Fridtjof Nansens Institutt og CICERO Senter for Klimaforskning. Arrangementet foregår i UiA-teltet på Langbrygga torsdag 15. august klokken 12.00. Forskerpresentasjoner, ordførerduell og paneldebatt står på programmet. Vasstrøm presenterer sin forskning om drivkrefter, motkrefter og nye utfordringer i vindkraftpolitikken.

 – Dette er et felt som engasjerer mange og er i medienes søkelys, og det handler ikke bare om energi. Det handler også om komplekse natur- og samfunnskonsekvenser. Vindkraft vil bli sentralt i årets valg, og politikerne må tørre å diskutere formålet med og behovet for vindkraft i landet vårt. Jeg håper debatten kan få folk til å tenke tanker de ikke har tenkt tidligere, sier Vasstrøm.

Bilde av førsteamanuensis Mikaela Vasstrøm.

Førsteamanuensis Mikaela Vasstrøm. Foto: Jon Petter Thorsen

Spennende program

Vindkraftdebatten er bare ett av mange spennende arrangementer i universitetets telt på Langbrygga under Arendalsuka.

Kunstig intelligens i helsesektoren, hjelp til barn og unge som sliter og religionenes rolle i dagens samfunn er blant andre temaer som blir tatt opp i teltet. Se oversikt over programmet for de forskjellige dagene under:

Program for mandag 12. august: https://www.uia.no/arrangementer/arendalsuka-uia-teltet-mandag

Program for tirsdag 13. august: https://www.uia.no/arrangementer/arendalsuka-uia-teltet-tirsdag 

Program for onsdag 14. august: https://www.uia.no/arrangementer/arendalsuka-uia-teltet-onsdag

Program for torsdag 15. august: https://www.uia.no/arrangementer/arendalsuka-uia-teltet-torsdag