Alt klart for Forskningsdagene

Også i år deltar Universitetet i Agder med en rekke arrangementer under årets Forskningsdager, som holdes i siste halvdel av september.

Deltakere på tidligere forskningsdager
ALLE ALDERSGRUPPER: Fra forskningstorget i Kristiansand.

– Dette blir veldig moro. Som ved tidligere Forskningsdager er målet å åpne opp og vise fram hva vi gjør til et litt annerledes publikum enn vi kanskje når til vanlig. Derfor er en rekke aktiviteter lagt ut til der folk er, i en god blanding med arrangementer der vi inviterer publikum inn til oss, sier Jan Arve Olsen, prosjektleder for Forskningsdagene ved UiA.

På programmet står disse aktivitetene:

• Lørdag 18. september: Forskningstorg i Kristiansand (fra kl. 11.00)
    .
  • Lørdag 18. september: Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Tema: Storbritannia etter Brexit v/ Erik Mustad, førstelektor ved Institutt for fremmedspråk og oversettelse. (Kl. 13.00)
    .
  • Lørdag 18. sepetember: Tema: Lørdagsuniversitetet i Mandal: Tema: Syng for livet – fra vugge til grav v. professor Anne Haugland Balsnes, Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk
    .
  • Tirsdag 21. september: Forskningskonsertene 2021: Bernt Moen Trio på Teateret i Kristiansand (kl. 19.00)
    .
  • Tirsdag 21. september: Forskningskonsertene: Ingvild Koksvik på Teateret i Kristiansand (kl. 20.30)
    .
  • Onsdag 22. september: Den rytmiske stemmen – konferanse om vokaluttrykk innen populærmusikken, Teateret i Kristiansand (Kl. 10.00 – 15.30)
    .
  • Onsdag 22. september: Låtskriveraften Spesial på Teateret (Kl. 19.00)
    .
  • Torsdag 23. september: FORSKER GRAND PRIX på Kick Scene i Kristiansand (Kl. 18.00 - Påmelding)
    .
  • Fredag 24. september: Young Researcher’s Night i Teateret i Kristiansand (Kl. 17:30-21:30)
    .
  • Lørdag 25. september: Lørdagsuniversitetet i Grimstad: Tema: Litium-ion-batterienes rolle i det grønne skiftet, i Grimstad bibliotek (Kl. 13.00 – 14.00)
    .
  • Lørdag 25. september: Lørdagsuniversitetet i Kristiansand: Tema: Magiske skåler frå Irak: Ei kjelde til kunnskap om fortid og notid v. førsteamanuensis Nils H. Korsvoll, Institutt for religion, filosofi og historie (Kl. 13.00)
    .
  • Torsdag 30. september: Er delt kunnskap veien til fred? Med Tale Steen-Johnsen og Jimi Thaule. Kl. 12: 15-13.00 (Auditorium B2 004 og strømming). På engelsk
    .
  • Torsdag 30. september: Hvordan unngå rovdyrjournaler? Med Igor Goncharenko, åpen vitenskapskoordinator. Kl. 13.15-14.15 (Auditorium B2 004 og strømming). På engelsk
    .
  • Fredag 1. oktober: Fallgruver og muligheter for åpen publisering-et forskers perspektiv, med professor Årstein Justnes og Open Science Coordinator Igor Goncharenko. Kl. 12: 00-12.45 (Auditorium B3 001 og strømming). På engelsk
    .
  • Fredag 1. oktober: Finansiell støtte for open access-publisering: hvor du søker og hvordan du søker, med Igor Goncharenko, Open Science Coordinator. Kl. 13.00-14.00 (Auditorium B3 001 og strømming). På engelsk
    Andre aktiviteter:
  • Forsker-kronikker i Fædrelandsvennen og Agderposten i siste halvdel av september

.

I tillegg til UiA deltar også en rekke andre forsknings- og kompetanseinstitusjoner i Agder. Blant dem Sørlandet sykehus, NORCE, Havforskningsinstituttet i Flødevigen.