Aksjon Lesbos fortsetter

Det er nå kommet inn 112 000 kroner til Universitetet i Agders innsamlingsaksjon til flyktningene på Lesbos. Du kan fortsatt bidra!

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grafisk fremstilling av innsamlet beløp: 120 000 kroner

– Mange utenfor UiA har også bidratt i løpet av sommeren. Det er fantastisk! Sier Karen-Lise Scheie Knudsen, en av initiativtakerne til innsamlingsaksjonen vår.

I begynnelsen av juli var Scheie Knudsen på Lesbos for å se hvordan forholdene var for flyktningene.

– Det var mye verre enn jeg hadde forestilt meg. Jeg hadde hørt rapporter, lest tall og skjønt at det var ille, men det var mye verre.

Trenger hjelp

109.000 mennesker har kommet til Hellas over Middelhavet i år. 60 prosent av disse kommer til øya Lesbos som har like mange innbyggere som Kristiansand, i underkant av 90 000.

– Det er altså som om vi skulle opplevd denne tilstrømmingen i Kristiansand, kanskje 1000 nye hver eneste dag! Dette er en alt for stor belastning å klare alene for innbyggerne på Lesbos. Først og fremst trengs det en innsats fra det internasjonale samfunnet, men det trengs også penger til det fantastiske frivillige arbeidet som gjøres. Vi fortsetter derfor aksjonen og håper å samle inn enda flere penger som Agkalia kan bruke i arbeidet de gjør.

Flyktninger på den greske øya Lesbos.

Flyktninger ankommer Lesbos. (Foto: Georgios Konstantinidis)

Støtt Agkalias arbeid for flyktningene

UiA har valgt ut Agkalia som mottaker av pengene som kommer inn i innsamlingsaksjonen. Denne organisasjonen er ledet av Papa Stratis som er prest på Lesbos. Helt siden 2007 har han vært svært engasjert i flyktningesaken.

Agkalia gir akutt hjelp til flyktninger i det de ankommer øya, men gir også økonomisk og materiell støtte til andre frivillige organisasjoner og institusjoner som jobber med samme sak.

De første pengene er allerede overlevert, og skal brukes til mat og drikke. Akkurat nå er det det som trengs mest.

Innsamlet beløp 112 000 kroner, gif-animasjon

En egen konto «Aksjon Lesbos» er opprettet til dette formålet. Gi ditt bidrag på konto: 6580 23 47086.

– Filosofistudentene som var på Metochi i sommer samlet inn hele 425 Euro til aksjonen på eget initiativ. Veldig bra av 18 studenter! Sier Scheie Knudsen.

Tekst: Irene Hetlelid Svendsen
Grafikk: Thomas Fiskå