Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Åpner bysentrum for studentene

Deler av undervisningen og studentaktivitetene flyttes fra campus til sentrum i universitetsbyene Grimstad og Kristiansand.  UiA trenger mer plass for å kunne gjennomføre fysisk undervisning i høstsemesteret.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åpner Grimstad bysentrum for studentene.

UiA går på byen i Grimstad: - Vi gleder oss til et vrimlende studentliv i byen utover høsten, sier ordfører Beate Skretting (fra venstre), rektor Sunniva Whittaker og påtroppende STA-leder Olea Norset.

UiA går på byen i Kristiansand: - Vi ønsker at studentene skal sette sitt preg på byen, sier ordfører Jan Oddvar Skisland, her med rektor Sunniva Whittaker og påtroppende STA-leder Olea Norset.

UiA går på byen i Kristiansand: - Vi ønsker at studentene skal sette sitt preg på byen, sier ordfører Jan Oddvar Skisland, her med rektor Sunniva Whittaker og påtroppende STA-leder Olea Norset. 

Studentene ved UiA savner undervisning med fysisk tilstedeværelse. Det viser en rykende fersk kartlegging universitetet har gjennomført etter korona-nedstengningen.

- Fra høsten av ønsker vi så mye fysisk undervisning og sosiale treffpunkt som mulig, spesielt for nye studenter. Vi trenger mer plass når tilgangen til campusene rammes av koronaregler og begrensing av gruppestørrelser. Derfor går vi sammen med Grimstad og Kristiansand kommuner for å finne egnede lokaler i sentrum av byene, sier UiA-rektor Sunniva Whittaker.

Selv om ingen leieavtaler er signert enda, ble samarbeidet markert ved å plante UiA-flagg i Storgata i Grimstad og på Torvet i Kristiansand.

- Vi gleder oss til et vrimlende studentliv i byen utover høsten. Som universitetsby vil vi gjøre det vi kan for å legge til rette for at studentene skal oppleve Grimstad som en god by å bo og studere i, sier Beate Skretting, ordfører i Grimstad.

- Vi ønsker at studentene skal sette sitt preg på byen, sier Kristiansandsordfører Jan Oddvar Skisland.  

Påtroppende STA-leder Olea Norset tror at tiltaket vil gi studentene mer tilhørighet til studiebyen sin.

- Byen skal føles som et hjem og vi håper denne satsingen kan forebygge ensomhet hos studentene, sier Norset.