40 nye IKT-studieplasser til UiA - Universitetet i Agder

40 nye IKT-studieplasser til UiA

Regjeringen foreslår 500 nye studieplasser i IKT-studier, 40 av disse går til UiA, forteller Norunn Tveiten Benestad (H) og Theodor B. Helland (Frp). Økningen kommer i forslaget til statsbudsjett for 2018.

- Regjeringen vil foreslå 40 nye studieplasser til UiA i forslaget til statsbudsjett som blir lagt fram i oktober, forteller Norunn Tveiten Benestad (H) (i midten)  og Theodor B. Helland (Frp) til universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen. (Foto: Høyre)

- Regjeringen vil foreslå 40 nye studieplasser til UiA i forslaget til statsbudsjett som blir lagt fram i oktober, forteller Norunn Tveiten Benestad (H) (i midten)  og Theodor B. Helland (Frp) til universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen. (Foto: Høyre)

De nye studieplassene har flerårseffekt. Det betyr at UiA nå har fått i alt 160 plasser til nye studenter, fordi vi kan ta opp et kull på 40 nye studenter hvert år i fire år framover. Eller rettere sagt i tre nye år - siden det første kullet på 40 alt ble finansiert i årets statsbudsjett. Mer om det i Dagens Næringsliv. Uansett: I 2021 er totaleffekten av forslaget 2000 nye studenter.

Muliggjør spenstige studier

- Vi er glade for flerårseffekten av studieplassene, sier universitetsdirektør Seunn Smith-Tønnessen.

- UiA har et sterkt IKT-miljø, med samskaping mellom teknologi- og samfunnsvitenskap. Hvordan vi rent konkret skal bruke de nye studieplassene må vi tenke litt på. Nå har vi en god anledning til å tenke et helt nytt studium innen IKT, sier universitetsdirektøren.

UiA er for eksempel langt framme innen fag som kunstig intelligens, e-helse og digital transformasjon, så det kan være naturlig å se nærmere på studier i disse miljøene.

Les mer i Khrono om bakgrunnen for saken og hvordan den slår ut på landsbasis, og der er det også lenke til en Khrono-artikkel basert på Dagens Næringslivs sak som utløste budsjettforslaget.