0
Hopp til hovedinnhold

30 millioner til Future Materials på Campus Grimstad

Regjeringen gir rundt 130 millioner kroner for å videreutvikle dagens testsentre for næringslivet. Future materials på Campus Grimstad får 30 millioner i pakken, som ett av fem testsentre.

Aslaug Hagestad Nag

Future Materials (Illustrasjonsfoto: Jon Petter Thorsen / Aptum)

Managing Director Aslaug Hagestad Nag of Future Materials

Managing Director Aslaug Hagestad Nag of Future Materials

- Dette er kjempegøy, og vi fikk innvilget alt vi søkte om, sier Aslaug Hagestad Nag, daglig leder for Future Materials.

- Mesteparten av de 30 millionen skal gå til nytt utstyr, både på både batteri-labben og andre laboratorier. Dagens bevilgning fører til reduserte priser for våre leietakere som vil komme hit og teste ut nye løsninger. Det er fordi vi opererer etter kost-pluss, og lavere utgifter for oss gir lavere utgifter for de som bruker våre tjenester, sier Hagestad Nag.

Future Materials er et nasjonalt utvikling- og testsenter for fremtidens materialer. Senteret skal være broen som bringer noe fra idéfase til pilotfase slik at det lettere kan la seg materialisere. Bak katapult-senteret står Arendals Fossekompani ASElkem ASAMechatronics Innovation Lab ASNorner ASReSiTec AS og Universitetet i Agder.

Les Regjeringens pressemelding om satsingen på testsentrene:

Future Materials startet for to år siden. Les UiA-Aktuelts sak om katapultsenteret og bakgrunnen for det: Norsk katapultsenter til Sørlandet