1618 har stemt til nå

Valgdeltakelsen i rektorvalget øker jevnt. Fredag morgen hadde 1619 studenter og ansatte brukt stemmeretten. Nær 55 prosent av UiAs ansatte har nå stemt, mens stemmeprosenten blant studentene er 6 prosent.

VALG: Rektorvalget ved UiA foregår nå.

– Mandag klokken 14.00 lukkes stemmerommet, så det er ennå tid til å stemme. Jeg håper både ansatte og studenter griper muligheten. Hvem som er rektor er viktig for universitetet, og dette er siste mulighet man har for å påvirke hvem det blir. Så bruk stemmeretten og stem, oppfordrer leder Anne Elizabeth Stie i universitetets valgstyre.

STEM HER

807 ansatte har stemt

Fredag morgen viser en oversikt fra universitetets valgstyre at 57,66 prosent av universitetets teknisk-administrativt tilsatte nå har stemt. Det utgjør 305 av 522 stemmeberettigede.

I valgkretsen for universitetets tilsatte i undervisnings- og forskerstillinger har 504 av valgkretsens 887 stemmeberettigede stemt. Det utgjør 54,45 prosent.

Mer om rektorkandidatene

809 studenter har stemt

I valgkretsen for studenter har nå 809 stemt. Studentene utgjør den klart største valgkretsen med hele 13228 stemmeberettigede. Fredag morgen har 6,0 prosent av dem stemt.

Valg fram til 18. februar

Rektorvalget ved Universitetet i Agder begynte mandag 11. februar og foregår fram til mandag 18, februar klokken 14.00.

Se film fra debattmøte med rektorkandidatene
Hør podkast med kandidatene

Varierende valgdeltakelse i rektorvalg ved UiA

Deltakelsen i rektorvalgene ved UiA de siste 18 årene har variert for hvert valg.

Ved rektorvalget i 2007, da Torunn Lauvdal ble valgt til rektor første gang, var det som nå også bare én valgomgang. Det skulle egentlig vært to, men etter første omgang manglet Lauvdal bare to stemmer fra vitenskapelig tilsatte for å passere 50 prosent av stemmene. Dermed trakk de øvrige kandidatene seg og valget var avgjort.

Avlagte stemmer var da - i prosent per valgkrets, slik:

• Vitenskapelige ansatte: 74,91 prosent
  • Administrativt ansatte: 82,87
  • Studenter: 8,00

Totalt avla 15,91 prosent av de stemmeberettigede stemme i 2007.

Færre stemte i mellomvalget i 2011

I mellomvalget i 2011, da Torunn Lauvdal ble valgt til sin andre periode som rektor, var valgdeltakelsen mindre blant de ansatte, men noe større blant studentene:

• Vitenskapelig tilsatte: 67,1 prosent
  • Administrativt tilsatte: 76,4
  • Studentene: 8,7

Økt deltakelse i 2015

I rektorvalgets siste runde i 2015, da dagens rektor Frank Reichert ble valgt, var imidlertid deltakelsen høyere i alle valgkretser. Da stemte universitetets ansatte og studenter slik:

• Vitenskapelig tilsatte: 71,5 prosent
  • Administrativt tilsatte: 80,2