14 prosent flere internasjonale utvekslingsstudenter

276 internasjonale utvekslingstudenter starter høstsemesteret ved UiA. Det er 14 prosent flere enn i fjor høst.

Internasjonale studenter ved UiA samlet på Campus Kristiansand.

Utvekslingsstudentene fordeler seg med 225 på Campus Kristiansand og 51 på Campus Grimstad. Ved studieårsåpningen i 2017 var tallene henholdsvis 202 og 40.

Flest fra Tyskland

- Vi er glade for at tallet øker jevnt, men UiA må fortsatt øke tilbudet av emner på engelsk ved alle fakulteter for å øke enda mer markant, sier ansvarlig for innkommende studenter og rådgiver ved Internasjonalt kontor, Mette Høgbråt Pedersen.

Tyskland er det landet som UiA rekrutterer flest internasjonale utvekslingsstudenter fra, med god margin. I høst vil 65 tyske studenter følge undervisningen ved UiA, mens Frankrike følger som nummer to med 24 og Italia på tredjeplass med 22.

Tyskland ligger på nivå med fjoråret, men det er en fin økning i tallet på studenter fra Frankrike, Sveits, Nederland og USA.

- Vi ser at det er UiAs gode gamle partnere i USA som sender flest studenter hit. Det er Oregon State University og University of Omaha, Nebraska, sier Pedersen.

Det er også mange langvarige europeiske partner-universiteter som sender flere studenter.

- Her har fakultetene jobbet jevnt over flere år og knyttet gode kontakter, og det arbeidet vil fortsette, sier Mette Høgbråt Pedersen.

Gradsstudenter

I tillegg til utvekslingsstudentene som er ved UiA i ett eller to semestre, kommer 91 internasjonale gradsstudenter, og det er 10 flere enn i fjor. De har i alle fall takket ja til studieplass, men i likhet med de norske studentene kan det jo skje ting som gjør at de hopper av i siste liten. 61 er studenter som tar mastergrad ved UiA, og dermed er her i to år, mens 30 tar bachelorgrad og er ved UiA i minst tre år.

Internasjonale utvekslingsstudenter høsten 2018 ved Campus Grimstad. (Foto: Terje Eugen Thorsdalen)

Her kommer de internasjonale utvekslingsstudentene fra:

LAND

Tyrkia

Usbekistan

Venezuela

Her kommer de internasjonale gradsstudentene fra:

Antall

Nigeria