Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Unge uttrykk i Østsia

Fredag kveld åpner utstillingen ”Tre” i Østsia. Det er tre unge damer fra Kristiansand i full gang med kunstutdannelse som viser fram arbeider – plukket ut og satt sammen av Brigitte Kleivset på HiAs bibliotek. Birgitte er også kunstutdannet.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

De ”Tre” er Jorunn Ugland (foto), Ann Cathrin Høibo (tekstil) og Hilde Sødal (maleri). Førstnevnte har base i Oslo, der hun studerer ved Oslo fotokunstskole.

 

Ann Cathrin Høibo er tekstilkunstner med atelier og galleri i Kristiansand, i Skippergata. Mest synlig har hun kanskje vært da hun sydde Helene Bøksles drakt til den fantastiske konsertperformancen i Ravnedalen. Hun går også hos Else Marie Jakobsen og lærer veving.

 

Hilde Sødal studerer i Stockholm – der hun holdt en performance så sent som torsdag.

 

Sammen har de tre kunstnerne prosjektet ”SJENERTE SØRLENDINGER”, der de blander ulike kunstsjangre som performance, foto, film, tekstil og maleri.Utstillingen ”TRE” er en ny gren i dette prosjektet.

 

Østsia Kunsthall tilbyr kunst i samme lokale som en bar og en scene. Kunsthallen er en møteplass mellom akademia og byen og holder åpent hver dag mellom kl. 12-23.