Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Se Sult på UiA

Har du ikke lest eller sett Sult, har du muligheten nå. Den danske teatergruppen Møllen besøker UiA, og viser den kjente historien om den navnløse mannen som vandrer rundt i Kristiania.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

9. og 10. november kl. 18.00 spiller den danske teatergruppen Møllen Knut Hamsuns kjente Sult på UiA. Den kan du se i teatersalen på Campus Kristiansand. Stykket har blitt spilt i Danmark og har fått gode kritikker. Universitetslektor Marit Wergeland Yates sier det blir spennende å se hvordan dansker behandler Hamsun. Hun kjenner teatergruppen godt, og forteller at Møllen er en spesiell teatergruppe. Hun oppfordrer til å benytte muligheten til å se Sult.

Yates skrev hovedfagsoppgaven sin om teatergruppen, og har også skrevet bok.  Møllen har spilt teater siden 1974, derfor kjenner skuespillerne hverandre godt, og har utviklet en egen spillestil, et eget visuelt uttrykk og er opptatt av å kommunisere med publikum.

Hovedpersonen i Sult snakker norsk, men det snakkes også engelsk og dansk. Det er kanskje litt uvanlig med tre forskjellige språk i et teaterstykke, men det kan gjøre det lettere tilgjengelig, og også interessant.

Se omtale

Se omtale