Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Kongens Gatas akademi i gang

En utrolig samling klassiske musikere sender vakre toner gjennom Kristiansand denne uka – fra konsertscener som sjelden er utstillingsvindu for denne musikksjangren. Gatas akademi møter folk på deres arena – og samspiller med Dark Season-festivalen på en måte som bør trekke stort publikum.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

 

Fakultet for kunstfag er arrangør – og sentralt står fakultetsdirektør Magne Aasheim Knudsen. Som blodfersk styreleder i Stiftelsen Quartfestivalen har han kanskje andre toneganger å tenke på for tiden – men han formelig gløder for gatas akademi for klassisk musikk.

 

Professor-invitasjon

Godt da at professor Jan Bjøranger brenner minst like sterkt for ideen om å slippe musikere som tradisjonelt konserterer i kjole og hvitt løs på publikum iført halvlitere og uformelt antrekk.

 

Fiolinprofessoren tok initiativet til det som arrangørene ikke ønsker å kalle festival - som de sier til Fædrelandsvennen - men som i praksis kan bli et fast og klart skinnende lyspunkt i høstmørket framover for de som gjerne hører klassiske komposisjoner - også som innledning til roots-festivalen Dark Season på seinere kveldstid.

 

Jan Bjøranger har for øvrig brukt det gode nettverket sitt, og har hentet musikere til Kongens Gatas Akademi som vanligvis ikke spiller for knapper og glansbilder, for å si det sånn.

 

Ikke bare konserter

 Men Kongens Gatas akademi består også av mye mer enn konserter på puber, i kirker, studentcampus og kunstsamlinger – det er også masterclasses og forelesninger for musikkstudenter og andre ved Fakultet for kunstfag, Musikkonservatoriet. For å nevne noe...

 

Les mer i Fædrelandsvennen:

 

 

Og sjekk programmet her: