Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

"HiA Grimstad allerede et merkenavn"

Firmaet Mind Up ville ikke vært hva det er i dag hadde det ikke vært for HiA. Det kom frem under det åpne møtet om Campus Øst på HiA torsdag kveld.Det var Grimstad Næringsråd arrangerte det åpne møtet om HiA og Campus Øst. Fem sentrale personer fra ulike miljøer var invitert til å si hvorfor diskusjonen om hvor campusen bør ligge, er unødvendig.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Ulike signaler i pressen skaper frustrasjon og usikkerhet for ansatte og de som vil søke seg hit. For å lage et attraktivt studiested, må flere ting være samlet på ett sted. Teknologien, industriell økonomi og helsefagene i Arendal må samles på en campus, og den må være her. Da får vi bærekraft til nye utdanninger. Størrelsesmessig er det også naturlig å velge Grimstad, for det er 1400 studenter her, mot 600 i Arendal. Vi har også et eget totalt miljø innen teknologi. Grimstad har bra tradisjoner som studentby, den har barnehager, studentboliger og studenthus, sier Knut Brautaset. Ariel Santos har vært student ved HiA i flere år. Han kan ikke se for seg høyskolen uten det tette samarbeidet med næringslivet i byen. – Det har aldri vært problemer å få oppgaver fra næringslivet, og det er stadig mastergradsstudenter som har fått sommerjobb, og også fast jobb, hos Ericsson. Ved HiA i Grimstad får studentene jobbe med bedrifter, og det gir oss en ekstra giv på å gjøre det bra, for bedriftene vil kanskje bruke oss senere. For oss studenter er Grimstad et ideelt studiested, og HiA Grimstad er allerede blitt et merkenavn, sa Santos.

Les hele artikkelen i Grimstad Adressetidende:

Les også artikkelen i Grimstad Adressetidende 19. mai om avtalen mellom Skattedirektoratet og HiA. Campusplasseringen har betydning for denne også: "Ifølge pressemeldingen kartlegger og velger Skattedirektoratet nå ut dyktige fagmiljøer som etaten kan samarbeide med i fremtiden. HiA er et naturlig valg på Sørlandet og i Grimstad," skriver Grimstad Adressetidende.