Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

EU-prosjekter gir faglig berikelse

- Den virkelig store gevinsten er nok den personlige kompetansebyggingen til hver enkelt som deltar i prosjektet. Samt det å delta i et forskningsprosjekt i verdensklasse, sier Frank Yong Li, leder av det verdensomspennende, internasjonale EU-prosjektet S2EuNet. Nå skal EU i gang med neste store rammeprogram - Horizon 2020, og UiA ønsker å ta en god jafs av forskningsmidlene.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I lenkene ligger artikler om Frank Yong Lis prosjekt i EUs 7. rammeprogram, som blir erstattet av Horizon 2020. Prosjektet S2EuNet fokuserer på multimediakommunikasjon over dagens og fremtidens mobile- og trådløse nettverk. Det er internasjonalt og bredt sammensatt av forskere fra flere land, som alle programmene i EUs rammeprogrammer for forskning skal være.

Professor Frank Yong Li arbeider ved Institutt for informasjons- og kommunikasjons-teknologi på Campus Grimstad.

Klikk inn under: Sprenger grenser for mobilkommunikasjon:

 

 

Det er også en artikkel om professor Elling Bere ved Fakultet for helse og idrettsvitenskap, Campus Kristiansand, som også konstaterer at EU-prosjektet er en klar berikelse.

- Å delta i et så stort prosjekt som ENERGY har helt klart hatt fordeler for meg som forsker, både faglig og administrativt. Prosjektet har sannsynligvis gikk meg flere muligheter enn jeg ellers ville hatt, og har ført til at jeg har hatt en relativt stor vitenskapelig produksjon i flere år, noe som har ført meg frem til der jeg er i dag, sier Elling Bere - som nå er professor.

Klikk inn under: Takker EU-prosjekt for professor-tittelen:

 

 

EUs 7. rammeprogram blir avsluttet når Horizon 2020 starter. Seniorrådgiver Søren Kragholm i Forskningssekretariatet ved UiA, tar et tilbakeblikk på hva UiA har gjort og oppnådd i forhold til EUs 7. rammeprogram.

Klikk inn under: UiA og EUs 7. Rammeprogram for forskning – et tilbakeblikk:

 

 

29. oktober blir UiAs forskere og andre ansatte invitert til oppstartsmøte for Horizon 2020, på Campus Kristiansand.

-Dette er en glimrende anledning for alle som vil vite mer om forskningsmulighetene som finnes i EUs nye rammeprogram. Vi oppfordrer derfor flest mulig til å møte opp og få del i informasjonen som gis på dette store møtet som holdes nå, sier forskningsdirektør Simone Katharina Heinz og seniorrådgiver Søren Kragholm i Forskningssekretariatet.

Klikk inn under: Inviterer til spennende EU-sjanse for UiA-tilsatte: