Gå til hovedinnhold

Dømmesmoen kurssted for pedagogisk energiportal

Dømmesmoen er plukket ut som Sørlandets kurssted i energispørsmål for Nettverk for naturlære – et virtuelt nettverk mellom skoler, miljøvernforvaltningen, forskningsinstitusjoner og frivillige organisasjoner i Norge. Første nettverkskurs for lærere 12. februar.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi synes det er spennende at Dømmesmoen er valgt som kurssted. Samtidig er dette en aktivitet som vi gjerne holder her hos oss. På området finner en jo også Energiparken, som sannsynligvis har vært positivt for oss når nettopp vi er valgt som sted for kurs som fokuserer på energi, sier underdirektør Marianne S. Lyngvi (bildet).

Ett av fem steder i landet

Dømmesmoen inngår med dette som ett av fem steder i landet hvor Nettverk for naturlære tilbyr kurs i bruk av det nettbaserte og interaktive verktøyet som energinettportalen til Nettverk for naturlære byr på. De fire andre stedene er i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø.

Bak nettverket, som er en av flere temaportaler på nettstedet, står hele 10 departementer med Utdannings- og forskningsdepartementet i spissen. Nettstedet trekker videre på bidrag fra 14 forskningsmiljøer landet rundt, ett av dem Høgskolen i Agder.

Forankret i samfunnsdebatten og læreplaner

Når det gjelder spørsmål knyttet til energitjenester og energibruk, er dette et stadig aktuelt tema i samfunnsdebatten. En fornuftig energibruk er også en forutsetning for å skape en bærekraftig framtid. Energi er derfor et tema som er forankret i læreplanene i flere fag og på mange klassertrinn i både grunn- og videregående skole. Temaet egner seg også godt som utgangspunkt for tverrfaglig prosjektarbeid.

Det er på denne bakgrunn og for å gi skolene støtte i opplæringen om energitema, at er det utarbeidet et nettbasert verktøy som er interaktivt og tilgjengelig på internett. Verktøyet er gratis i bruk. Men for at skolene skal bli kjent med tilbudet, tilbys det en serie kurs våren 2004. og Læringssenteret ser det som viktig at skolene blir kjent med tilbudet. Det tilbys derfor en serie med kurs våren 2004 – på Sørlandet skjer dette på Dømmesmoen.

Mer:

Om kurstilbudet på Dømmesmoen Nettverk for miljølære Energitema-sidene til Nettverk for naturlære