Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Dagfinn Høybråten til helsekonferanse på HiA 12. november

Helseminister Dagfinn Høybråten besøker HiA 12. og 13. november. Han deltar på den store helsepolitiske konferansen ”Helse for alle – er det meningen?” som Fakultet for helse- og idrettsfag og Filonova arrangerer.

Artikkelen er mer enn to år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bakgrunnen for konferansen Helse for alle er blant annet at WHO i 1997 proklamerte slagordet "Helse for alle innen 2000". I starten av det 20. århundre har det vart aktuelt å se på realiteten i denne målsettingen. Hvilke mål og verdier har vært, er og bør være styrende i norsk helsepolitikk?

Helsetjenesten vil alltid måtte forholdet seg til rammer, og av den grunn må det prioriteres i helsevesenet, Hvilke prioriteringer gjøres det i helsepolitikken, og hvordan er sammenhengen mellom prioriteringer og verdier.

Er privatiseringstenkningen med konkurranseutsetting og foretaksenkningen et egnet virkemiddel for å følge opp prioriteringer og til å gi et helsetjenestetilbud til alle.

Konferansen arrangeres i samarbeid med Fylkeskomiteen for markeringen 400 års-jubileet i Aust-Agder og Vest-Agder.

Foredragsholdere:

·

Helseminister Dagfinn Høybråten (bildet)· Professor Trygve Wyller, Universitetet i Oslo· Professor Per Fuggeli,Universitetet i Oslo· Administrerende direktør Steinar Stokke, Helse Sør RHF· Helse- og sosialdirektør Lars Dalen, Kristiansand · Førsteamanuensis Idar Magne Holme, Fakultet for økonomi og samfunnsfag og leder for Nasjonalt råd for prioriteringer i helsevesenet· Førsteamanuensis Ida Hydle, Fak. for helse- og idrettsfag